Jim Breeman SPortphotography
Nieuws
Feyenoord reageert op prijsonderzoek: "Aangemerkte A-categorie tegenstanders"
Feyenoord heeft bij RTL Nieuws gereageerd op de uitkomsten van het onderzoek van Relovo. Het Spaanse bureau onderzocht de ticketprijzen van alle Champions League deelnemers en concludeerde dat de Rotterdamse club tot de duurste van Europa behoort.
Van alle clubs vragen alleen de Schotse club Celtic FC en de Engelse club Aston Villa meer voor een toegangsbewijs. Feyenoord stelt dat Relovo bij het onderzoek niet heeft gekeken naar het spelniveau van de tegenstander. “Feyenoord kreeg met Bayer Leverkusen de Duitse landskampioen op bezoek en dus ook een van onze aangemerkte A-categorie tegenstanders", zegt een woordvoerder. Vanavond speelt de Rotterdamse club tegen RB Salzburg. Wie nu nog een kaartje voor het duel wil bemachtigen, kan zich wenden tot Feyenoord Ticket Exchange en betaalt minimaal 81 euro.
Naast de kwaliteit van de tegenstander, noemt Feyenoord ook de prijsstrategie rondom de passe-partout als een element waar Relovo onvoldoende naar heeft gekeken. "In het onderzoek lijkt ook alleen gekeken te zijn naar de prijzen van losse kaarten, waardoor kortingen voor gezinsvakken ook niet zijn meegenomen. Deze zitten namelijk verwerkt in de passe-partout verkoop", aldus de club.
Wat vind jij van het prijsbeleid van Feyenoord? Laat je mening achter in de comments!
Reacties
Dar schijnt vaker voor te komen ub de Champions League. Daarom zijn de kaarten vanavond zo goedkoop...
Hou toch op, zeg gewoon: de gekken betalen het toch wel en het klootjesvolk kijkt maar tv.
Het is meer een kwestie van vraag en aanbod. Hoe sterker de tegenstander, hoe meer geïnteresseerden. Dan kun je de prijzen ongestraft opkrikken.
Het hele prijsbeleid van Feyenoord is de laatste jaren weinig gericht op 'het volk', of hooguit op het rijke deel daarvan. Dat geldt voor seizoenskaarten, beker- en Europese wedstrijden en de horeca. Zolang de resultaten goed zijn is het risico laag, maar als het wat minder wordt zullen mensen vanwege de prijzen de Kuip gaan mijden.
Samengevat: (te) duur voor de gewone man.