oranje-de-kuip

Nieuws

Feyenoord schiet Oranje Leeuwinnen te hulp: "Wij zijn ze dankbaar voor het meedenken"

Stan

Woensdag 28 februari kunnen de Oranje Leeuwinnen in een mogelijke finale van de Nations League een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigen. Dat die wedstrijd op televisie geen concurrentie ondervindt van belangrijk duels in het mannenvoetbal, is vooral te danken aan Feyenoord. 

De Rotterdammers zouden normaal gesproken op woensdag de halve finale in het bekertoernooi tegen FC Groningen afwerken. De kans is echter groot dat de Nederlandse vrouwen op dat moment in de finale van de Nations League strijden om een Olympisch ticket. De KNVB vreesde dan ook dat de belangrijke wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen zou worden overschaduwd door het bekerduel. 

Feyenoord is echter bereid geweest mee te denken en is uiteindelijk akkoord gegaan met een programmering van het duel naar donderdag 29 februari. Bij Voetbal International heeft KNVB-directeur Jan-Dirk van der Zee positieve woorden voor de club: "Wij zijn Feyenoord dankbaar voor het meedenken."

Voor de club uit Rotterdam-Zuid is de nieuwe datum niet al te gunstig: de selectie van Arne Slot zal nu na het bekerduel met Groningen een hele dag minder hebben om zich voor te bereiden op de topper tegen PSV van zondag 3 maart.

Oranje moet vandaag eerst nog de halve finale spelen tegen Spanje. Ongeacht van de uitslag zal er aanstaande woensdagavond in het Abe Lenstra Stadion een duel worden afgewerkt: óf de finale, óf een wedstrijd om de derde plaats. Mocht het team van Andries Jonker de eindstrijd niet halen en in de troostfinale Duitsland treffen, kan het in dat duel alsnog Olympisch ticket bemachtigen.

Delen

Reacties

Wat een rare reacties hier. Wij spelen altijd op donderdag Europees (Conference League en Europa League) .Wij hebben de meeste kijkers op tv, dus het is logisch dat het een met het ander te maken heeft. Vrouwenvoetbal is hartstikke populair en dat moet nog veel populairder worden. Mannen wen er maar aan (oh wacht even ik ben ook een man!!??) 51 % van de wereldbevolking is VROUW!
Wat is dit nu weer voor een onzin!?
Het een heeft toch werkelijk niets met het ander te maken? En dan straks minder fit tegen PSV aantreden zeker.
Héél apart, als deze wedstrijd in De Kuip zou plaatsvinden, dan zou ik het snappen, maar het vind plaats in het Abe Lenstra Stadion...
Kan de KNVB dan niet ff als wederdienst de wedstrijd van zondag tegen Almere later laten spelen?! ;-)
Feyenoord heeft dus duidelijk de kans op de titel opgegeven door zo te handelen, maar zet nu wel de belangrijke tweede plaats op het spel. Of is Feyenoord toch "gewoon" door de KNVB hiertoe gedwongen? Overigens nu wel een extra rustdag tot de halve finale van de beker, dat dan weer wel.
Ritme zondag - donderdag is er toch al, dus is niet persé een nadeel om dat zo te houden. Wedstrijd tegen Groningen zal normaal gesproken geen verlenging worden.
Precies, zeiken over wat inmiddels besloten is kan je beter aan de Vallentijn Driessen's van deze wereld over laten.

Gebruik idd beter de routine waar je nu toch al 2 weken in zit positief.
Je snapt het duidelijk niet pipo, het is geen zeiken, Feyenoord laat zich gebruiken voor het obsessieve promoten van vrouwen voetbal door de knvb. Je kunt niet belangstelling forceren, door tv uitzendingen te manipuleren. Geen interesse is geen interesse. Daar zou Feyenoord niet aan mee moeten werken.
Blijkbaar kan je het niet opbrengen om iemand normaal aan te spreken, dat is jammer want ik denk dat wij het wat dit onderwerp betreft gewoon 100% met elkaar eens zijn.

Ik ben de eerste die zich stoort aan het publiekelijke gedram dat we naar analyses van Leonne f*cking Stentler moeten kijken omdat Jacqueline Smit is gearriveerd bij de NOS om de boel te 'reorganiseren'.

Waar het mij om gaat, is dat als een besluit genomen is, je niet moet zeiken over iets wat niet meer gaat veranderen maar aandacht geeft aan datgene waar je vanaf dat moment invloed op hebt en dat positief benaderen.

Ik ben het nogmaals eens met je verhaal, echter kies ik ervoor om niet te blijven zeiken dat de sokken niet in de wasmand liggen. Ik ben dat stadium voorbij, zal de leeftijd wel zijn.
Knvb nooit helpen, doen ze bij ons ook niet! Engnekkenvolk in zeist.
Verneukt je eigen voorbereiding op een topper vanwege een paar huppeldozen die beter kennen gaan koken...
wat ben jij een conservatieve lul. schaam je kapot om zo over vrouwen te praten
Ga jij anders even met een stalen gezicht beweren dat het ergens op voetbal lijkt dan? Niks mis met vrouwen maar voetballen is het niet
Het lijkt niet op mannenvoetbal. Daarom heet het ook vrouwenvoetbal. 😏
Niemand heeft ooit beweerd dat de twee gelijkwaardig aan elkaar zouden moeten zijn.
Neemt niet weg dat de aandacht voor het spel toeneemt, en de dames toch ook gewoon een podium verdienen om op te acteren.
en na vanavond blijkt dat het allemaal niet nodig is geweest...
Waarom doen we dit? Er kijkt toch niemand naar dat wijvenvoetbal.
Geven en nemen heet dat. We doen dit voor de KNVB en wellicht hebben wij de KNVB in de toekomst met iets anders weer hard nodig.
En dan zelf een dag minder hebben richting PSV. Wat een belabberd idee
Agh, dan hebben we een smoes als we die niet winnen. En die kans is vrij aanwezig.
Ik heb liever de beste kans om te winnen in plaats van een smoes als het niet lukt