yv2022113yv2022113a1b07623

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Feyenoord speelt tegen RKC laatste avondwedstrijd in Eredivisie

Stan

Voor Feyenoord staat aanstaande zondag om 20:00 het laatste avondduel in de competitie op het programma. De ploeg van Slot zal daarmee voor het restant van het seizoen ook niet meer op het door supporters verafschuwde tijdstip in actie komen. 

De Rotterdammers trapten dit Eredivisie-seizoen twee maal eerder af rond klokslag 8 uur op de zondagavond. De laatste keer was dat op 12 maart dit jaar tijdens het thuisduel tegen FC Volendam dat na een achterstand met 2-1 werd gewonnen. In 2022 werd op de avond van zondag 11 september al met Sparta afgerekend (3-0). Het late tijdstip aan het einde van de weekend is verre van geliefd bij de voetbalsupporters. Velen moeten de volgende dag namelijk weer vroeg richting werk of school. Desondanks speelt elke club per seizoen een aantal wedstrijden op het tijdslot dat naar wens van ESPN geïntroduceerd is. 

Met het duel tegen RKC van aankomende zondag speelt Feyenoord sowieso de laatste avondwedstrijd in de Eredivisie dit seizoen. Ook op de zaterdagavond zal de ploeg van Arne Slot niet meer in actie komen. De doorgaans veel populairdere aanvangstijd leverde ook dit seizoen weer een aantal prachtige wedstrijden op in een verlichte Kuip. Het gewonnen duel met AZ op 18 februari, waarbij een lichtshow in het stadion te zien was, is daar een goed voorbeeld van. 

Donderdag 13 april speelt Feyenoord nog wel een wedstrijd in de avond, als in het UEFA Europa League-toernooi AS Roma om 18:45 de tegenstander is. Een week later wordt onder de avondzon van Rome om 21:00 het terugduel gespeeld. De ploeg van Slot mag hopen daarna nog drie avondwedstrijden te spelen. Dat zou namelijk betekenen dat Feyenoord de finale van de Europa League in Budapest bereikt heeft. 

 

 

 

Delen

Reacties

Zonder de gele zijde dan graag. En anders met netten.
Ja joh sluit een hele zijde uit
Misschien leren ze dan eens een keer dat zij niet boven de club staan.
Nogmaals... je kan niet zomaar een hele zijde uitsluiten.
De scheidsrechters in de duels tegen AS Roma krijgen na gisteravond slechts een boodschap mee. Feyenoord OUT!

Het is niet anders. Het ergste is, dat ik het nog begrijp ook.