Pusic

VK Sportphoto

Maasboulevard

Feyenoord-supporters starten ludieke trend op X na bericht over Pusic

Stan

Op het platform X (voorheen Twitter) is sinds gisteravond een humoristische trend in gezet onder Feyenoord-supporters, waarbij het vertrek van verschillende spelers, culthelden en andere prominenten uit de historie van de club wordt gelinkt aan het 'moeizame' spel van de Rotterdammers. Aanleiding is een X-bericht van @Lerra010, waarin wordt gesteld dat sinds Marino Pusic weg is, het er allemaal een stuk minder goed uitziet bij Feyenoord. 

"Sinds hij weg is loopt het moeizaam. Tactisch drama zonder hem. Eerlijk is eerlijk. Achter de schermen belangrijke pylon geweest", klinkt het relaas van @Lerra010, met daarbij een foto van Pusic. Het bericht over de voormalig assistent-trainer, die afgelopen oktober vertrok om coach te worden bij Shakhtar Donetsk, zorgde bij menig medesupporter voor gefronste wenkbrauwen. 

Genoeg reden voor hen om het bericht over Pusic op een ludieke manier op de hak te nemen door dezelfde tekst te plaatsen met steeds een foto van een andere persoon die op welke manier dan ook (of soms niet) aan de Stadionclub gelinkt is. Steeds meer Feyenoorders haakten in op de trend, waarbij de gekste namen voorbij kwamen: van Cor Pot tot aan Sekou Cissé en van Erwin Beltman tot aan Leon Vlemmings. Inmiddels doen zelfs supporters van andere clubs mee en worden ook personen van buiten de voetbalwereld genoemd. 

Hieronder het bericht van Lerra010 over Pusic, met daaronder voorbeelden van supporters die meedoen aan de trend  

Poll: Zie jij het vertrek van Marino Pusic ook als de oorzaak voor het 'moeizame' spel van Feyenoord?

Ja. Sinds Pusic weg is, is het een stuk minder

Nee. Dat het minder gaat heeft weinig met Pusic te maken

Nee. Het gaat niet minder dan voor het vertrek van Pusic

Delen

Reacties

Sinds Bert Konterman weg is loopt het moeizaam. Tactisch drama zonder hem. Eerlijk is eerlijk. Achter de schermen belangrijke pyIlon geweest.
Nogal vergezocht! Sinds Kökcü is weggegaan gaat het minder. Dat is eerder de reden.
Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat Pusic Spaans spreekt en hij Giménez zelfvertrouwen geeft.

Het verschil is met name dat Giménez makkelijk scoorde en nu een tijdlang niet. Een voorsprong voetbalt zoveel makkelijk dan het slechten van een muur van tien spelers.
Ook met Pusic aan zijn zijde was Arne Slot al niet in staat om de aanwezige vleugelspelers beter te laten renderen. Er zijn er sinds zijn komst 8 gehaald en geen van allen heeft weten te overtuigen. (Sinisterra wel maar die is nog door Martin van Geel gehaald!).
Of de scouting is wat deze posities betreft volkomen ruk, of Slot zou eens de moed moeten hebben om wat zelfkritiek in zijn belevingswereld toe te laten.
De scouting is door Slot genegeerd!!!!
Sinds Idrissi weg is loopt het moeizaam. Tactisch drama zonder hem. Eerlijk is eerlijk. Achter de schermen belangrijke pylon geweest
Nee, Sinisterra gescout door ene Aptroot. Van heeft dankzij hem Sinisterra kunnen halen.
De eindverantwoordelijkheid voor het aantrekken van een speler ligt altijd bij de Technisch Directeur en niet bij de scouts die in opdracht van hem werken. Dat weet een kind.
Er is op zijn minst een correlatie, maar of er sprake is van causaliteit weet ik niet. Feit is wel dat het vreemd zou zijn als het vertrek van een erg capabel en belangrijk lid van de staf geen impact zou hebben op het team
Op X?..complot theorie clubje wat niet serieus te nemen valt🤣
Ja, en allemaal landverraders, want het zijn ook PVV-stemmers.
Uiteraard want De Graafschap en Twente (KKD) speelden oogverblindend aanvallend voetbal onder Pusic. Daar huilen ze nog steeds om zijn vertrek. Ongetwijfeld heeft Pusic zijn waarde gehad en heb kan best zijn dat ze hem missen, maar we hebben het over de assistent-trainer. Als ik de keuze had tussen de terugkeer van Pusic en een vleugelspeler die er 15 per seizoen inschiet zou ik niet voor Pusic kiezen😉
Het is maar wat je als humor ziet......
Dat er een correlatie is, zeker waar. Maar dat hoeft nog niet meteen een causaal verband te betekenen.

We hebben nog steeds net zoveel punten als vorig seizoen op dit punt in de competitie, we hebben weer Europees overwintert, we hebben goede vooruitzichten in de beker en we doen volop mee om plek 2 (op de Eindhovenaren staat helaas geen maat dit seizoen). Los daarvan hebben we een van de meest waardevolle selecties die Feyenoord ooit heeft gehad en is de BVO relatief gezond te noemen.

Het is allemaal zo selectief. Je speelt 0-0 tegen Twente. Daar hebben we de afgelopen jaren zelfs thuis meer punten verloren dan tegen menig andere club.

Valt allemaal wel mee met de kommer en kwel.
Volgens mij laten de uitslagen duidelijk zien dat het minder gaat sinds Pusic weg is. Of dat aan de tactiek ligt, wens ik te betwijfelen, maar ik heb wel het gevoel dat de mentale scherpte en het vertrouwen minder is sindsdien. Hancko zei bijvoorbeeld ook dat dit een sterk punt was van Pusic, en een procentje verschil daarin kan al flink wat schelen op het veld. Ze zullen de oplossing uiteindelijk wel weer vinden, in Slot we trust.
Misschien vallen de resultaten na zijn vertrek nog mee maar het spel is aanzienlijk minder geworden sinds Pusic zijn vertrek.
Het gevoel dat het nog goedkomt later in de wedstrijd zoals 1 a 2 jaar terug is compleet verdwenen.
Het gaat prima met onze mooie club. 1) We liggen op koers voor een prijs 2) We zitten nog in Europa 3) We staan op een CL-plek in de competitie 4) We hebben de waardevolste selectie van Nederland 5) Meerdere talenten zitten tegen het eerste aan 6) Lange contracten voor veel sterkhouders

Op naar een mooie 2e seizoenshelft en een gruwelijke transferzomer :D
Gozer gozer verdiep je eens echt in je club met het gaat prima. Er is extern geld nodig voor een winter aankoop. En de meest waardevolle selectie is een social media verzinsel....als je toch zo simpel in het leven staat....tsja.....
Nog nooit zo’n zinloos ‘nieuwsbericht’ gezien.
Mensen roepen maar wat. Het spel was al minder toen hij er nog was.