slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot botst met cynische Driessen: "Wat wil je dat ik mezelf kwalijk neem?"

Stan

Feyenoord slaagde er zondag tegen FC Twente niet in de grote hoeveelheid kansen om te zetten in doelpunten en bleef daardoor steken op een bloedeloos gelijkspel (0-0). Tijdens de persconferentie botste Arne Slot met Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen, die nadrukkelijk zocht naar een manier om de schuld bij de coach neer te leggen.  

De altijd gehaaide Driessen vroeg aan Slot of hij de hand ook nog in eigen boezem ging steken na de mindere wedstrijd. "Wat zou je willen dat ik mezelf kwalijk neem?", kaatste Slot de vraag terug. "Ik vind dat wij voor een thuiswedstrijd tegen FC Twente een prima wedstrijd hebben gespeeld, waarbij normaal gezien - als je die nog tien keer speelt - de kans heel erg groot is dat je die wint", aldus de Feyenoordtrainer.

Driessen hoort in de media een ander geluid en spreekt over een van de mindere wedstrijden die Feyenoord dit seizoen heeft gespeeld. "De eerste helft vond ik ook niet zo goed, maar de tweede helft vond ik prima. Als een tegenstander inzakt, zoals Volendam deed, of over het hele veld één-tegen-één gaat spelen, dan worden wij kwetsbaar om een resultaat te halen. Dat heeft Twente de tweede helft gedaan. Die zijn sterk gaan verdedigen en desondanks vind ik dat wij dan nog een aantal prima kansen hebben gehad."

Ook de Tukkers krijgen in de eerste helft een behoorlijke kans als Feyenoord de verdedigende organisatie na een inworp niet goed op orde heeft. Door onhandig buitenspel van Michel Vlap wordt de 0-1 die daaruit volgt weliswaar afgekeurd, maar Driessen is van mening dat Slot voorafgaand aan die kans had moeten ingrijpen. "Feit is dat ik verantwoordelijk ben voor de restverdediging van ons elftal", zo beantwoord Slot de suggestieve zoektocht van Driessen. Om daar ter verduidelijking aan toe te voegen; "Dat moet dusdanig goed staan, dat we niet in de problemen komen en dan is het een extra risico om Geertruida elke keer het middenveld in te laten gaan. Maar ik vind dat wij dat nodig hebben om tot onze kansen te komen."

Als de Telegraaf-journalist wederom vraagt of Slot zich dat niet kwalijk neemt, verraadt een zucht en een glimlach van de trainer het einde van de persconferentie. De trainer vindt het goed geweest. "Ik weet in ieder geval waar zijn column morgen overgaat."

Delen

Reacties

Ach Valentijn Driessen, ik wordt zo ontzettend moe van die man. Altijd maar zuigen, kan ie beter bij vi gaan doen.
En zijn natte krant is ook al niks waard. Amsterdams schuurpapier.
Ik zie veel reacties hieronder over vd Belt. Zou Slot hem hebben laten spelen om hem in de etalage te zetten voor verhuur nog even snel vòòr Donderdag?
Nee, zoiets doet hij nooit. Slot laat altijd de in zijn ogen beste 11 spelen.
Dan kan een bezoek aan specsavers het probleem allicht oplossen....;-)
Blijft een verschrikkelijke beterweter. Laat hij zich bezig houden met zijn club uit Amsterdam.
Wordt zo moe van deze man.🤔🤔‼️ Dat ikzelf geen programma kijk waar hij in zit.
Je doelt op Slot neem ik aan? In dat geval volkomen gelijk
volgens mij ben je op de verkeerde site
Dat je Vd Belt opstelt. Ivanusec lekker laat verpieteren. Moet ik doorgaan?
Driessen is doorgaans een heel pedant mannetje, maar dat Slot zich eens af moet vragen waarom van de 8 vleugelaanvallers die er sinds zijn komst gehaald zijn, nog niet een over een langere periode heeft weten te overtuigen, lijkt me een vaststaand feit. Deze keer heeft Driessen, pedant of niet dus gewoon een punt. Slot grossiert weer in zelffelicitaties en dat begint een beetje gênant te worden. En hij heeft ook nog gewoon ongelijk, als Feyenoord met dezelfde spelers in dezelfde veldbezetting deze wedstrijd nog 10 keer speelt, is de kans groot dat je ook die 10 wedstrijden niet wint. Slot begint geloof ik te denken dat hij Onze Lieve Heer is.
Ik zou het wel een beetje raar vinden als we in 10 wedstrijden elke wedstrijd een penalty gaan missen
Ach, als we er in al die wedstrijden 4 of 5 inschieten is er nog niet zoveel aan de hand....
Ik vond het moment raar, om v/d Belt z'n debuut te laten maken. Nieuwkoop weer voor Dilrosun had ik ook niet verwacht. Ik geloof niet dat dit voor herhaling vatbaar zal zijn. v/d Belt een linie naar achteren was voor mij geloofwaardiger geweest. Ik wil die gozer niet rechtsbuiten zien lopen, of naast de spits ;-)
Heb niet zoveel tegen Driessen, hij brengt tenminste nog wat leven op die persco. Ben meer klaar met journalisten die alles wat Slot roept als zoete koek aannemen en nooit een kritische vraag (durven te) stellen.
Driessen is een lul maar dan wel eentje die de heilige slot kritisch durft te benaderen. Waarom gisteren niet een keer Ivanusec op de plaats van Stengs? Ideale kans geweest, zeker als je weet dat je ploeg krijgt die er in de 2e helft niet meer uitkomt. Dan is het vernuft van Ivanusec beter als Vd Belt. Slot is iets teveel in zichzelf gaan geloven.
Precies.

Een wedstrijd waarin je de 2e plaats definitief veilig kan stellen leent zich er niet voor om te experimenteren met een rechtsback van kkd niveau op rechtsbuiten en een defensieve middenvelder van kkd niveau op 10, omdat het toevallig de zoon van je beste vriend is.

Met deze absurde keuzes speelde je als het ware met 9 tegen 13, want die 2 speelden in dienst van de tegenpartij
Is ook niet alsof we de buitenspelers voor het kiezen hebben momenteel, en smal is een van de beste aanvallende LB van de eredivisie dus snap ik het idee met Nieuwkoop, werkte uitstekend met Dest. Ik had liever ivanusec gezien dan VD belt op 10 maar ja wat heeft ivanusec laten zien sinds de eerste 3 wedstrijden.

Het is ook niet alsof er weinig grote kansen waren, als je in een topper 3-4 gigantische kansen krijgt en je geeft zelf eigenlijk niks weg zou dat genoeg moeten zijn
Iva is toch een rechtsbuiten?
Zeer veel azijnzeikers hier trouwens
Een ernstig gebrek aan zelfreflectie deze man. Nooit eens een kritische noot naar zichzelf.

Dat je gisteren opnieuw een wanprestatie leverde en opnieuw een niet aan te gluren wedstrijd met opnieuw puntverlies heb gespeeld kan je hem wel degelijk kwalijk nemen.
Nee niet zeggen je krijgt de slotfanboyclub op je af ren zo lang het nog kan🤣🤣🤣
Driessen is altijd aan het stoken om weer wat kolommen in dat foute pulpblaadje te vullen.
Valentijn Driessen is geen begenadigd journalist. Driessen zit er alleen om zoveel mogelijk bommetjes neer te leggen. Hij vindt zichzelf daarin goed voor de dag komen. Zijn vrinden bij dat pauperprogramma op pauperzender SBS6 vinden dat ook. Dat kliekje is immens populair bij een groot gedeelte van televisiekijkend Nederland. Zie daar de reden dat Driessen denkt dat alles wat hij voorlegt bij persconferenties van een hoog niveau is.
Ik vind dat Slot dit altijd goed en op een nette manier pareert. Wel eens met CPP dat Slot niet moet blijven hangen in zijn gedachte dat het allemaal best goed was, terwijl de resultaten in de competitie achter blijven.
Goeie trainer minpunt koppig en doet aan zelfoverschatting. Kijken of hij het tij kan keren ook dat doen goeie trainers.
Jij blaat me toch ook elke dag bij ieder topic altijd een potje onzin gast.....my god.
Dankje dat je me vergelijkt met God maar is niet nodig. Maar vindt jij het goed gaan dan slot is een goeie trainer maar het gaat toch nu minder of niet soms?
Je kan niet altijd een zes gooien, neem een voorbeeld aan Jurgen Klopp een fantastische trainer maar dat elfgtal heeft ook een minderen tijd gehad. Ik heb jou "eeuwigelegioe" nog niet voor Feyenoord 1 zien staan. Het is zo makkelijk lullen vanaf de zijkant.
Zeker nee is goed maar dit seizoen was ook de eerste keer dat feyenoord zoveel kon uitgeven. dus het vergelijken met liverpool is wel vergezocht. kijk naar Kopenhagen die hebben toch echt een mindere elftal dan wij en die zijn door in de champions league. En die zaten samen met united, bayern, en gala maar ja ik lul onzin😝
Ja dat begrijpend lezen niet je sterkste kant is dat hoef je niet wederom te bevestigen.
Dat weten we nu allemaal wel hier.

Gaat het nu echt zoveel minder ja?
Tis weer net of we een wedstrijd van onder advocaat zitten te kijken zeker he?

We staan nog steeds 2e, nr3 op afstand gehouden al hadden we misschien moeten uitlopen.
Met wat vergelijk je het uberhaupt? Met een team dat alles wint in de competitie?
Is dat Feyenoord zijn schuld dan? Of doet dat andere team het zo goed?

Vergelijk je het met vorige seizoen?
Toen was alles fantastisch zeker. Je geheugen is niet best als je dat denkt.

Zwaar vermoeiend elke dag die gillende keukenmeiden op Feyenoord topics/forums.
Schattig om mij zo neer te zetten maar ik hoop dat je er van geniet en de groeten aan je slotfanboyclubje van je.
Precies zoals iedereen al wel door heeft hier.
Gewoon een klein kind ben je.

Veel plezier met namen verzinnen kleine jongen.
Misselijkmakend mannetje die driessen met ze grote rotbek
Valentijn Driessen is natuurlijk een verschrikkelijke lul, maar helemaal ongelijk heeft hij niet. Slot moet echt oppassen dat hij zichzelf niet te goed gaat vinden en wel des Feyenoord down to earth blijven.
Gaat best een hoop fout de laatste tijd en dan komt het, op zijn zachts gezegd, wat vreemd over als Slot maar blijft beweren dat het allemaal zo goed is.
Als die wedstrijden zoals vorig seizoen allemaal in het laatste kwartier wel nog werden gewonnen had niemand het over dingen die fout gaan.
Ook jij niet!
Het veldspel is echt niet zo belabberd, maar rond de 16 wil het inderdaad niet lukken.
Het ontbreekt gewoon aan scorend vermogen. Voor mijn gevoel hadden vorig jaar meer spelers die een goal konden maken. Nu Santi even droog staat, hebben we niemand anders, op Timber na, die regelmatig kan scoren.
Gister zag ik op ESPN voorbij komen dat we 2,4 expected goals hadden tegen 0.nogwat (dacht ik) van Twente. Statistisch gezien hadden we dus makkelijk moeten winnen. Voetballend gaat t soms misschien wel beter dan vorig seizoen, alleen kansen omzetten in goals gaat niet zo goed. Ik weet niet of dat te wijten is aan Slot of gewoon een gebrek aan kwaliteit op dat vlak bij de spelers.
Helaas kunnen de meeste Feyenoorders die hier komen niet zo ver nadenken.

Die zien 0-0 en ja dan is het kut he.
Was het 1-0 geweest dan was het fantastisch geweldig etc etc.

Gewoon een grote kliek borderliners.
Die Driessen moeten ze gewoon een keer rake klappen geven dan damt die grote muil ook wel in
Van Driessen ben ik ook geen fan, maar in wat voor wereld leven we als we iedereen met wie we het niet eens zijn rake klappen gaan geven?