Geertruida Oranje

VK Sportphoto

Nieuws

"Feyenoord-talenten spelen nog te weinig"

Van de redactie

"Feyenoord-talenten spelen nog weinig in het eerste. Dan wordt het lastig om ze te selecteren", vertelt bondscoach Michael Reiziger van Jong Oranje tegenover het Algemeen Dagblad. De nieuwe bondscoach kijkt niet alleen maar de naam of club, maar hij wil een zo fit mogelijke selectie hebben. 

Michael Reiziger is een nieuwe weg ingeslagen bij Jong Oranje. De bondscoach wil met een topfitte ploeg en een aanvallende speelwijze wedstrijden tot het eind kunnen blijven domineren. Hierdoor worden spelers opgeroepen die regelmatig speeltijd krijgen bij hun club. Daar kwamen Silvano Vos en Isaac Babadi al achter, die beiden op de bank terechtkwamen bij hun clubs en niet meer werden opgeroepen. Reiziger riep Excelsior-middenvelder Julian Baas en Calvin Twigt van Volendam op om de plaatsen van Vos en Babadi te vervangen. Het roept wel vragen op: Jong Oranje geldt als opleider voor het grote Oranje. Moet je dan juist niet de grotere Nederlandse talenten oproepen?

Voorganger Erwin van der Looi riep wel veel meer grotere Nederlandse talenten op, maar zag de reserverollen die deze talenten hadden als 'probleem'. Reiziger is veel meer geneigd om voor spelers te gaan die speeltijd krijgen, maar heeft ook zijn uitzonderingen. Als je kritisch naar de selectieprocedure kijkt, zijn er spelers opgeroepen die niet spelen. Noah Ohio mocht zich melden bij Jong Oranje zonder dat hij bij Hull City veel speelt. De bondscoach ziet dat door de vingers omdat ze in het verleden de intensiteit van spelen op hoog niveau meemaakten. 

Probleem van Feyenoord

En dan de regerend landskampioen. Als je Feyenoord vergelijkt met Ajax en AZ, levert de landskampioen nauwelijks spelers af. Dat zit hem vooral in de speelminuten. Feyenoord heeft geen tweede elftal in de Keuken Kampioen Divisie. Daar kunnen de Rotterdamse talenten dus geen minuten maken. Reiziger kijkt daardoor naar het eerste elftal. "Feyenoord heeft een volwassen ploeg. Spelers in deze leeftijdscategorie knokken daar tegen ervaren spelers aan", aldus Reiziger. Antoni Milambo en Gjivai Zechiël zijn zeer interessant, alleen spelen zij te weinig volgens de bondscoach. "Dan wordt het lastig om ze te selecteren."

Delen

Reacties

Wel een vreemde redenering van deze 020er. 020 moet door gebrek aan goede spelers van het eerste elftal ,teruggrijpen op de jeugd. Deze kunnen dus veel vlieguren maken bij jong oranje en zullen via deze gedachtengang dus altijd geselecteerd worden en meer ervaring opdoen via jong oranje . Ons team is zo goed en geroutineerd met goede spelers dat er minder jonge talentvollere spelers kunnen spelen in het eerste. Ook omdat ze niet in de KKD divisie kunnen schitteren kijkt meneer Reiziiger liever naar zijn achterban en minder naar talent, denk ik zo.
Rare opmerking van neus reiziger, ten eerste zijn milambo(licht) en Zechiel (zwaar geblesseerd)als deze jongens fit zijn mag bv twigt van volendam hun veters nog geen eens vastmaken.
Strategisch wonder die Reiziger. Bij jong Oranje moeten de grootste talenten worden klaargestoomd. Die spelen bij de top 3 en staan daardoor niet altijd basis. Maar nee, ga lekker fitte spelers opstellen die Oranje nooit zullen halen. Eigenbelang?
Het is gewoon een verschil in niveau. Het is niet voor niets dat er geen basisspelers van Feyenoord en PSV (top twee in de competitie) zijn opgeroepen voor Jong Oranje maar juist wel voor het grote Oranje. Bij Ajax en AZ is het juist andersom, zij leveren geen spelers voor het grote Oranje maar hebben wel basisspelers die geselecteerd zijn voor Jong Oranje. Van de zeven spelers van AZ/Ajax bij Jong Oranje zou er geen een bij ons in de basis staan...
Het niet hebben van een kkd team is idd een slechte zaak. Maar als ze wel gespeeld zouden hebben in de kkd dan had hij ze ook niet geselecteerd hoor. Iets met 020.
Waarom selecteert koeman dan wel 4 feyenoorders en slechts 1 Amsterdammer?.
Wees blij kunnen ze ook niet geblesseerd raken en schitteren in een oefenpot.
Omdat wij kampioen zijn. Met hele goede spelers. En Koeman is echt geen amsterdsmmer. Heeft bij ons een hele mooie tijd gehad. En idd voor mij hoeft het ned elftal niet. Maar het maakt je spelers wel meer waard.
Nee, niemand van deze spelers speelt ook KKD toch? Volgens mij moet je wel minimaal ED spelen. Anders had bv t Zand best opgeroepen kunnen worden. Dat is wel vervelend voor de talenten van de top 3 die net komen kijken. Het is een kwestie van tijd voor Milambo, Read, Zechiel, maar ook bv Land van psv en Rijkhoff van Ajax bij jong oranje gaan spelen. 2005 is gewoon een hele sterke lichting.
Als je met jong Feyenoord kkd speelt dan hebben ze ook speel minuten. En dan soms in de ed.
ja, maar ik bedoel meer dat minuten in de KKD niet voldoende is om opgeroepen te worden voor jong Oranje.
Wat een onzin van die diklip.
Je selecteerd mijns inziens je beste spelers met de meeste potentie.
Als Milambo bij Volendam of Ajaks onder contract staat dan speelt ie wel maar word ie daar beter van. Elke week kutvoetbal zonder progressie...
En Vos is echt geen talent dus sowieso geen selectie.
Makelijk gezegd de beide heren zijn geblesseerd op dit moment.
Desondanks is zijn verhaal wel begrijpelijk tuurlijk wil je spelende opties ipv bankzitters.
Rare opmerking van neus reiziger, ten eerste zijn milambo(licht) en Zechiel (zwaar geblesseerd)als deze jongens fit zijn mag bv twigt van volendam hun veters nog geen eens vastmaken.
onze jongens trainen toch op veel hoger niveau als iemand van volendam