fey-vankerkhovenscoortwinnendepingel

Vrouwen

Feyenoord V1 heeft stijgende lijn te pakken; PEC Zwolle ruim verslagen (4-0)

Dennis

Feyenoord V1 heeft de stijgende lijn van de afgelopen weken doorgezet. Vandaag won de ploeg van Jessica Torny in eigen huis met ruime cijfers van PEC Zwolle: 4-0. Door de winst neemt Feyenoord V1 afstand van de onderste plaatsen en begint het langzaamaan aansluiting te vinden bij de middenmoot van de Azerion Vrouwen Eredivisie. 

In de beginfase van de wedstrijd op Varkenoord hadden de Rotterdammers het zwaar. PEC Zwolle kreeg goede kansen. Zo stuitte Bo van Egmond op keepster Oliwia Szymczak en werden een inzetten van Naomi Hilhorst en wederom Van Egmond van de lijn gehaald. Daar waar PEC Zwolle verzuimde op voorsprong te komen, sloeg Feyenoord wel toe. Romée van de Lavoir zette tegen de verhouding in de 1-0 op het scorebord. Vlak daarna kreeg het elftal van Jessica Torny een tegenslag te verwerken met het uitvallen van aanvalster Jada Conijnenberg. In het vervolg van de eerste helft drong PEC Zwolle nog aan, maar Szymczak keepte – net als voorgaande duels - een uitstekende wedstrijd. 

In de tweede helft pakte Feyenoord het initiatief en nam het verder afstand van de Zwollenaren. De afgelopen winter van Genk overgekomen Ella Van Kerkhoven maakte na ruim een uur spelen de 2-0, om even later ook de derde Rotterdamse goal binnen te prikken. Voor Van Kerkhoven betekenden het haar eerste goals in het rood-witte shirt. PEC Zwolle beet nog wel van zich af en zag een vrije trap van Sterre Kroezen op de lat uiteen spatten. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd sloeg Feyenoord nog een keer toe. Esmee de Graaf tikte de 4-0 binnen en zorgde zo voor een geflatteerde ruime overwinning. 

Scoreverloop:
10' 1-0 Romée van de Lavoir
66' 2-0 Ella Van Kerkhoven
71' 3-0 Ella Van Kerkhoven
89' 4-0 Esmee de Graaf

Opstelling Feyenoord: Szymczak, Pijnenburg (74' Van Bentem), Verspaget, Obispo, Brandau (54' Van Kerkhoven), Henry (46' De Graaf), Koga, Folkertsma, Van de Lavoir (74' Van de Ven), Conijnenberg (19' Van der Sluijs), Koopman

Opstelling PEC Zwolle: Tijink, Dijsselhof, Lindner, Pruim, Walk, Kemper (72' Van Vugt), Te Wierik (46' Kroezen), Buikema, Hilhorst (78' Maatman), Van Egmond, Zuidberg (78' Udink)

Delen

Reacties

Nog geen reacties