Paixao vrije trap Heracles

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman over steen, papier, schaar: “Het was eigenlijk een list”

Ference

Feyenoord kende een vrij gemakkelijke avond en rekende eenvoudig af met Heracles: 3-0. Toch zorgde de derde goal nog voor de nodige speculaties.

Voorafgaand aan de binnengeschoten vrije trap van Igor Paixão speelden Gimenez en Hartman 'steen, papier, schaar' om wie de bal mocht nemen: "Dat was eigenlijk een list", zo verklaart Hartman achteraf tegenover de NOS. "Santi en ik doen steen, papier, schaar en Igor neemt hem uiteindelijk. Dat was van tevoren al bepaald. Twee linkspoten, zodat de keeper zou denken linkspoot. Uiteindelijk neemt Igor hem en ik denk dat het goed uitpakte. Je probeert iets om de kans te vergroten op een goal en dat lukte." 

Arne Slot was na de wedstrijd iets minder tevreden over de aanpak. Oorzaak daarvan kan zijn dat de Feyenoord-trainer niet op de hoogte was: "Nee, dat ontstond eigenlijk gewoon een beetje tijdens de wedstrijd. Misschien komt het door zijn Mexicaanse gevoel, maar hij zei 'rock, paper, scissor and Igor takes it'."

Hartman keek tevreden maar kritisch terug op de wedstrijd: "Weer de nul en drie goals, dat is op zich ook goed. Ik denk wel dat we de eerste helft te veel gevaarlijke momenten tegen kregen. Dat is iets om op terug te kijken, verder was het na de 2-0 een rustige avond."

De voorsprong was het resultaat van een energiek begin: "Dat is wel iets wat de trainer heeft aangegeven. We zijn gewend om twee keer in de week te spelen, dus we hadden energie over. De trainer gaf dan ook aan een energiek begin te willen zien." 

De titel lijkt uit zicht voor de Rotterdammers, toch wil de linksback niets weten van een gebrek aan motivatie: "Voor de wedstrijd was het gat met Twente maar drie punten. We zijn niet bezig met PSV, maar wel bezig met Champions League halen. Ik denk dat het dertig jaar geleden is dat Feyenoord eerste en daarna tweede werd. Dat is toch iets speciaals wat we kunnen bereiken. We hoeven ons dus niet op te laden voor een wedstrijd. Volgende week heeft Twente een lastige wedstrijd (PSV-uit), dus zullen wij er weer moeten staan tegen Heerenveen."

Delen

Reacties

Toen kwam die hele discussie doordat Hartman hem
ging verbeteren. ‘It’s scissors plural my Mexican friend! You know like trousers?’
Eindelijk weer eens alle doelpunten door de voorhoede gemaakt.