Opkomst Feyenoord - Ajax

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen verliest Klassieker op Varkenoord

Rinus

Op een druk bezocht Varkenoord heeft Feyenoord Vrouwen de Klassieker verloren. Na een teleurstellend gelijkspel in Zwolle volgde er vandaag een terechte nederlaag tegen de Amsterdammers. Een gelijkopgaande eerste helft kreeg geen vervolg. De wedstrijd eindigde in duidelijke nederlaag (0-4)

Feyenoord begon zonder verrassingen in de basiself. Mulder stuurde dezelfde 11 namen het veld in als de laatste weken. Met een mooie sfeeractie kwamen de vrouwen het veld op waar de wedstrijd. De eerste helft begon zonder dat er echte kansen waren. Na de eerste 20 minuten kwam de wedstrijd los. Kansen voor beide doelen maar door goed keeperswerk aan beide kanten leek de rust met 0-0 gehaald te worden. Vlak voor rust gaat het alsnog mis. Een grote kans voor Feyenoord wordt gevolgd door een aanval van Ajax. Leuchter wordt diep gestuurd, een gevaarlijk schot moet Weimar loslaten waarna Hoeksta de 0-1 binnen kan tikken.

Na rust is de hoop op een resultaat snel vervlogen. Een zeer slordige pass van Verspaget leidt tot een niet te missen kans voor Ajax. Hoekstra onderschept de bal, legt breed op Leuchter en zij tikt eenvoudig de 0-2 binnen. Een paar minuten later is het weer raak en is het Hoekstra die 0-3 maakt. Daarmee is de angel uit de wedstrijd. Mulder besluit na ruim een uur in te grijpen. Een dubbele wissel met Rijsdijk en Cobussen die in mogen vallen voor Bennink en van de Ven. Aan het spelbeeld verandert het niet veel. Feyenoord doet er alles aan om nog een eretreffer te maken en zo het aanwezige Legioen nog te laten juichen. Dat lukt uiteindelijk niet, al had Feyenoord op basis van de geleverde strijd wel recht op een doelpunt.

Aan de andere kant creëert Ajax nog de nodige kansen. Een bal op de lat van Leuchter en een gevaarlijke voorzet van Hoekstra leidde niet tot meer goals. In de 77e minuut mogen Obispo en Kagenaar invallen voor de Graaf en Brandau. Het vervangen van beide backs voor nieuwe backs lijkt er op te duiden dat Mulder zich ook bij een nederlaag heeft neergelegd. Van de Lavoir, vorig jaar topscorer, mag nog 7 minuten mee doen voor Koopman maar kan geen potten breken. In de blessuretijd maakt Kagenaar een ongelukkig eigen doelpunt waardoor de wedstrijd in 0-4 eindigt.

De vele strijd en een vol Varkenoord konden helaas het verschil in kwaliteit niet verbloemen. De kansen op een goal zijn er geweest maar Feyenoord kon verder geen vuist maken. De 0-1 vlak voor rust was een domper en na rust drukte Ajax het verschil in kwaliteit snel uit in doelpunten. Voor Feyenoord is het zaak om achter Ajax en titelfavoriet Twente zo lang mogelijk mee te blijven doen om de plekken onder deze 2 ploegen.

Opstelling Feyenoord: Weimar, de Graaf (78 Kagenaar) Ypema, Verspaget, Brandau (78 Obispo), Boshuizen, van de Ven (63 Cobussen) van de Goorberg, Bennink (63 Rijsdijk), Koopman (81 vd Lavoir) Ellouzi.