tekst: Feyenoord.nl/ Foto: Jim Breeman Sports Photography

Fotoverslagen

Feyenoord v1 verliezen van FC Twente v1 (0-3) foto's

Jim

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd van het kalenderjaar niet weten te winnen. Koploper FC Twente was zaterdagavond op Varkenoord met 0-3 te sterk.
De ploeg van Jessica Torny begon zaterdag met twee debutanten in de basisopstelling. Toko Koga, de Japanse verdediger die eerder deze maand haar handtekening onder een contract tot 2026 zette, maakte direct de hele wedstrijd vol.

Daarnaast mocht ook Lucy Heij, speelster van Jong Feyenoord Vrouwen, voor het eerst haar opwachting maken in het eerste elftal. Heij verving Justine Brandau, die een schorsing van één wedstrijd uitzat na haar rode kaart tegen ADO Den Haag.

Rentree
Tegenover de afwezigheid van Brandau stond wel de rentree van een andere belangrijke kracht. Aanvoerder Sisca Folkertsma keerde na blessureleed terug, en speelde de eerste 45 minuten.

Eerste helft
In de eerste helft kon Feyenoord de bezoekers uit Enschede prima partij bieden, en er kwamen ook kansen. Na een kwartier spelen kreeg Maxime Bennink een grote mogelijkheid voor de goal van FC Twente, maar ze kreeg haar voet nét niet tegen de bal. Na 26 minuten kwam FC Twente op voorsprong. Een schot van afstand belandde buiten bereik van Jacintha Weimar in de bovenhoek van het doel.

Ondanks de achterstand was Feyenoord zeker niet kansloos. Na een half uur spelen kreeg Romée van de Lavoir een grote kans om de bal binnen te koppen. Haar poging vloog niet ver over het doel. Feyenoord leek met een 0-1 achterstand de rust in te gaan, maar in de slotseconden van de eerste helft wist FC Twente de voorsprong te verdubbelen. Ruststand: 0-2.

Tweede helft
Na de rust werd Twente dominanter, en wist de ploeg dit ook op het scorebord uit te drukken. Een zeer ongelukkig moment, waarbij een schot van afstand van richting werd veranderd, betekende de 0-3.

Feyenoord deed wat het kon, en kreeg ook nog een aantal kansen, maar wist niet meer te scoren. Eindstand: 0-3.