jozsef-kiprich

Nieuws

Een ode aan de Tovenaar van Tatabánya

Karst

Feyenoord verwelkomt morgen József Kiprich als eregast bij de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De Tovenaar van Tatábanya zal voorafgaand aan het duel het veld op komen.

De Hongaarse spits speelde vijf seizoenen voor Feyenoord. Hij kwam daarin 167 keer in actie en 64 keer tot scoren. Kiprich won maar liefst vier keer de KNVB Beker en werd in 1993 landskampioen met de Rotterdamse club.

Kiprich groeide uit tot een publiekslieveling van het legioen. Na de bekerwinst in 1995 nam Kiprich emotioneel afscheid van De Kuip. Kiprich ging op de schouders en het ‘Jóóózsef, Jóóózsef’ galmde massaal door het stadion.

Bekijk hieronder de schitterende beelden van het afscheid van Kiprich.

Voor aanvang van het treffen met FC Twente zal de Tovenaar van Tatabánya aanwezig zijn op Varkenoord. In dat kader werden supporters woensdag al opgeroepen om 11:30 naar het jeugdcomplex van Feyenoord te komen, waar hen een verrassing zou staan te wachten. 

Voor de wedstrijd nog even genieten van de periode van Kiprich als speler? Ga dan naar Feyenoord ONE voor de special 'József Kiprich – de succesvolle Feyenoord-cultspits'. Hiervoor is geen lidmaatschap nodig.

Delen

Reacties

Wat een lauwe reacties vanaf de tribune. Jammer zeg deze man had meer respons verdiend gelukkig op Varkenoord wel toffe reacties en een dooue speech van Te Kloese maar die kent m ook amper dat had Willem moeten doen of Heus of...alles beter dan onze AD.
Tja, is inmiddels ook bijna 30 jaar geleden. Voor veel mensen telt tegenwoordig helaas alleen nog maar succes en de waan van de dag. Voor ons was dat destijds anders. Historie en cultgehalte was jarenlang het enige dat we hadden en betekende dan ook meer.
Wat een lauwe reacties vanaf de tribune. Jammer zeg deze man had meer respons verdiend gelukkig op Varkenoord wel toffe reacties
Jozef vandaag in in de spits gvd!
Ze moeten hem nog één keer een strafschop laten nemen. Ik kijk 600 jaar voetbal en nog nooit zo'n specialist meegemaakt. Denk aan de pinantie in de laatste minuut tegen PSV. Even invallen en hop. Wat een geweldenaar.
Kleine kanttekening, was rond de 50 min. 1-2 achter Joszef komt erin voor de geblesseerde Glaucoom. Meteen de penalty nemen, 2-2. Om vervolgens 15/20 minuten de beslissinende te maken 3-2
Je hebt helemaal gelijk. Mooie aanvulling, bedankt
Dat is mij ook altijd bij gebleven. Hij stond op het punt om erin te komen toen wij die penal kregen. Jozef mocht gelijk doorlopen naar de stip en de baas knalt m er gewoon ff in. 🔴⚪️💪
Groningen uit zijn 1-0 nog steeds een van mijn mooiste Feyenoord momenten!
Leuk was dat hè. In de kuip zitten zonder dat er een bal rolt. Waar kan dat!
In Groningen was het nog leuker maar eigenlijk ook onverantwoord druk in het stadion. Waren compleet andere tijden.