slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot licht keuze toe: "Hij geeft ons aanvallend wat extra's"

Karst

Feyenoord en FC Twente maken zich op voor de strijd om plek twee. Om 14:30 uur wordt er in De Kuip afgetrapt tussen beide ploegen. Met eregast József Kiprich op de tribune zullen de Rotterdammers de tweede plek veilig willen stellen. Arne Slot verraste met de basiself. In gesprek met ESPN licht de Feyenoord-coach zijn keuze toe.

Thomas van den Belt maakt zijn basisdebuut tegen FC Twente, omdat Calvin Stengs niet fit is. "Stengs was voor PSV al enigsins een twijfelgeval. Hij heeft heel diep moeten gaan en is nog niet voldoende hersteld. Zijn lichaam reageert daarop, maar we gaan er niet vanuit dat het ernstig is." Zijn vervanger op het middenveld is Thomas van den Belt. De jonge middenvelder heeft een tijd moeten wachten op zijn basisdebuut. "Het is niet ongebruikelijk dat spelers tijd nodig hebben voor zij een basisplaats krijgen. Thomas heeft zich op trainingen goed ontwikkeld en liet in invalbeurten goede dingen zien. Omdat Stengs er niet bij is, is dit het moment voor hem om te starten."

Met Luka Ivanusec, Javairo Dilrosun en Yankuba Minteh heeft Arne Slot de beschikking over drie buitenspelers. Toch start rechtsback Bart Nieuwkoop. "We hebben woensdag gezien dat hij niet alleen verdedigend uitstekend zijn werk deed, maar ook aanvallend ons wat extra's bracht. Nieuwkoop is een speler die veel diepgang heeft zonder bal. Zijn fanatisme en enthousiasme zie ik graag. Daar zouden veel spelers van leren."

 

Delen

Reacties

Welke goede dingen heeft Van den Belt laten zien? Die jongen is gewoon niet goed genoeg op dit moment. Heel aparte beslissing om hem in de basis te zetten. Speelde dan ook niet best vandaag. Je had ook Milambo, Lingr, Zerrouki of Ivanusec kunnen opstellen. Die allemaal meer hebben laten zien tot nu toe.

Nieuwkoop rechtsbuiten is aardig tegen een aanvallend team. Maar hem stel je toch niet op tegen dit Twente? Zet dan Ivanusec/Sauer op links en Paixao op rechts.
Alleen Van den Belt mist de dynamiek van Stengs en denk ik ook Milambo of zelfs Zerrouki voorin. Die
Moet er echt uit in de tweede helft. Op rechts werkt de Nieuwkoop aanpassing niet met Van de Belt op 10
Nou ik heb het al gezien, tegen een aanvallend team prima maar tegen een elftal in de 16 is het niks
OK, is die afsluitende zin de hint naar Dilrosun? Je zou het toch wel gaan vermoeden. Eigenlijk vind ik de aanpassing Nieuwkoop als gemankeerde vleugelspits in een thuiswedstrijd in de eredivisie een zwaktebod. Maar als Slot Dilrosun 'afrekent' op diens niet erg overtuigende 'terug verdedigen', dan heeft het passeren van hem iig logica. Al staat het een beetje haaks op de complimenten die Slot onlangs nog gaf dat Dilrosun zo zijn best is blijven doen. Doet hij dat dan alleen op de training?
Gewoon een goede uitleg van Slot. Al dat negatieve gezeik hier, je wordt er soms moe van 🙄
Eens don't knock it before you tried it.
Waarom zou elke kritische kanttekening meteen 'negatief gezeik' zijn? Dat Feyenoord in een 'do or die-wedstrijd' zoals woensdag een extra zekerheid inbouwt is logisch maar om dat ook in een Eredivisiethuiswedstrijd te doen, is misschien wel verklaarbaar maar ook een beetje raar. Verder heb je gelijk dat de uitleg in orde is. Er vanuit gaande dat de spelers die daar van zouden moeten leren, binnen de selectie dat ook expliciet te horen hebben gekregen. Maar dat mogen we wel aannemen.