img-9488

Jim Breeman Sports Photography

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen: de achterhoede

Rinus

In deze serie blikken we vooruit op het nieuwe seizoen van de Feyenoord Vrouwen. Met maar liefst 6 nieuwe speelsters treden de Rotterdammers aan voor het tweede seizoen in de Eredivisie. In drie delen bekijken we de selectie per linie. In deel 1: De achterhoede.

Vorig jaar stond in het teken van debuteren en was eigenlijk alles mooi meegenomen. Die luxe is er nu niet meer. Het verschil met de bovenste drie leek in de 1e seizoenshelft niet zo groot maar na de winterstop moest Feyenoord vaker genoegen nemen met puntverlies. Dit is het jaar om verder aan te sluiten. Waar er vorig jaar niet veel keuzes waren voor trainer Danny Mulder is er dit jaar een bredere selectie en dus meer keuze.

Keeper
Met 2 keepers in de selectie is de keuze niet al te groot, maar er is geen twijfel over de keuze voor de doelvrouw. Jacintha Weimar redde vorig jaar al menig punt, mocht aansluiten bij Oranje en is één van de beste keepers van de eredivisie. Achter haar zit Jasmijn de Groot die in de voorbereiding flink wat minuten kon maken. Vorig jaar debuteerde ze in de beker, maar ze moet rustig op haar kansen wachten.
 
Linksback
Obispo speelde vorig jaar bijna alles en deed dit meer dan behoorlijk. Een van de weinige linkspoten in de selectie. Ze heeft een behoorlijke drang naar voren en sticht daarmee veel gevaar op de helft van de tegenstander. Met 3 goals en 3 assists had ze zelfs een aanzienlijke bijdrage aan de doelpuntenproductie. In Brandau heeft zij een serieuze concurrent, vorig jaar was rechtsback de positie waar Brandau veel speelde. De laatste oefenwedstrijden begon Brandau op linksback waar Obispo het met een invalbeurt moest doen. Het is de vraag voor wie Mulder aanstaande vrijdag kiest maar Brandau lijkt dit seizoen de voorkeur te hebben.
 
Centraal achterin
Vorig jaar stonden van Diemen en Conijnenberg veelal samen achterin. Met het vertrek van Van Diemen valt er een rustpunt achterin weg. De international vertrok om onduidelijke redenen en tekende bij nieuwkomer Fortuna Sittard. Ypema en Verspaget kwamen naar Varkenoord en zij lijken het meest in aanmerking te komen voor een basisplaats. Verspaget droeg zelfs al de aanvoerdersband en dat zegt wel iets over haar status binnen de selectie. Ypema is een ervaren verdediger en zij is niet voor de bank gekomen. Voor Conijnenberg wordt het hard werken om haar plek centraal achterin te behouden. Anne van Son sluit na een lang revalidatietraject aan, zij kan op meerdere posities achterin uit de voeten. Als laatste kan ook Robine de Ridder centraal achterin spelen. Gezien het geringe aantal middenvelders is de kans echter groot dat de Ridder voor een plek op het middenveld moet gaan.
 
Rechtsback
Een van de nieuwe gezichten is Esmee de Graaf. Een aanvallende back met veel ervaring en zij lijkt haar plek wel op te eisen. Een logische keuze voor Mulder. De Graaf voert haar verdedigende taken goed uit en heeft genoeg vermogen om ook aanvallend bij te dragen. Bij haar debuut scoorde ze direct en zij brengt de ervaring mee die vorig jaar wel eens gemist werd. Vorig seizoen was het vooraal Kagenaar die op rechtsbback speelde maar zij lijkt haar plek kwijt te zijn.

Het lijkt er in ieder geval op dat Feyenoord aanstaande vrijdag start met een compleet vernieuwde achterhoede, of dat op alle posities ook zijn vruchten afwerpt gaan de eerste wedstrijden aantonen.

 

Delen

Reacties

Goed stuk, maar wat enorm slecht geschreven. Schrijver mag wel even naar z'n grammatica kijken.