dsc05304-2

Jim Breeman Sports Photography

In beeld

Nieuwe supporters-hit: 'Overal waar jij gaat...'

Dennis

De bezoekers van Feyenoord-Sparta zullen het niet zijn ontgaan. Meerdere keren rolde een nieuw supporterslied duidelijk hoorbaar van de tribunes in De Kuip.

De vaste volgers van het elftal hebben het lied vast eerder gehoord, maar afgelopen zondagavond was de introductie van 'Overal waar jij gaat' voor het grotere publiek.

Het lied ging als een lopend vuurtje door het stadion, waarbij het opvallend was dat de tekst afwisselend van tribunedeel naar tribunedeel werd gezongen. 

In een stadion is een tekst soms lastig te verstaan. Voor de duidelijkheid, de tekst - bedacht door De Noordzijde - gaat als volgt:

     'Overal waar jij gaat'

     'Gaan wij weer met jou mee'

     'Een leven lang op pad'

     'Voor Feyenoord 1 olé olé'

Het Feyenoord reportoire lijkt weer een lied rijker.

Delen

Reacties

Ik erger mij mateloos aan dit nummer. Verschrikkelijk Feyenoord verliest zijn cultuur als volksclub en het lijkt wel of we een copy willen worden van die nagenaste uit Amsterdam. Elke keer als ik het nummer hoor krijg ik de kriebels alsof ik het a publiek hoor zingen.
Dat is zeker omdat je uit Zwolle komt... waar?????? Zwolle ohw ja das ver weg he... geen Rotterdams bloed dus.
Kriebelse....
Vind het leuk en sfeer verhogend, maar het moet niet constant als een cassette bandje doorgaan, want is mij te eentonig. Ik vind Komen wij uit Rotterdam dan nog intimiderende klinken.
Lekker uit te breiden ook 🤣

Overal waar jij gaat
Schitteren wij met vuur
Een leven lang op pad
Als wij mee mogen van ‘t UEFA bestuur
En NSBers zoals jou..
Lekker tegen de muur
Ole ole ole
Heerlijk sfeerverhogend…
Ik ben verkocht ik zing het overal thuis,bij vrienden, werk en ga zo maar door
Mensen worden gek van me 😂😂
Genieten.
Ik heb hetzelfde. Ik zing het nu ook regelmatig.
Tsamina mina, eh, eh
Paixão, eh, eh
Tsamina mina zangalewa
The winger from Brazilia
(Op waka waka van Shakira)
Je kunt het bijna rechtstreeks vertalen, maar de tekst ook aanpassen. Voorzetje voor tekst:

Ooo Feyenoooord! Ooo Feyenoooord!

Ze zeggen dat we ziek in ons hoofd zijn
Maar vandaag doen we jullie pijn!
Wij zijn de club van Rotterdam
We hakken jullie in de pan!

Ooo Feyenoooord! Ooo Feyenoooord!

Wij zijn de club van Rotterdam
We hakken jullie in de pan! (etc)

Op deze melodie van San Lorenzo https://youtu.be/V56n_wBiq0Y
Beetje aanvulling op het repertoire is niet verkeerd zolang er maar geen idioot met een megafoon komt schreeuwen. In het kader van beter goed gejat...zouden we eens naar San Lorenzo uit Argentinië kunnen kijken. Veel opzwepende nummers die je in Europa niet hoort..San Lorenzo vervangen door Feyenoord en je komt al een heel eind..https://youtu.be/V56n_wBiq0Y
Aardig lied en elk nieuw lied is natuurlijk welkom.
We hebben genoeg nieuwe spelers binnen gehengeld dus dat moet goed komen.
1908 is echt een leuke site en ze werken er blijkbaar hard aan.
Telkens wel weer nieuwtjes. Ga zo door dus!
Dan heb ik nog een nieuwe voor ons: Op de melodie van het refrein van het Mexicaanse lied;

https://youtu.be/dSXQFzeAd-Y

Aaaay, aaaay, aaaaay
Saaaaaanti gimeeenezzz

Hij schiet
Hij scoort
Voor ons Feyenoord

Saaaaanti gimeneeeeez
Is volgens mij ook al oud liedje.. 2019 werd 't ook gezongen. Verder is het wel een leuke aanvulling als het maar een beetje afwisseling heeft anders ga je op die neuzen lijken die maar 1 liedje kenne met hun "90 minuutjes"
Een nieuw nummer is verfrissend! Zeker als het repeteerbaar is en heel het stadion meedoet.

Alleen wordt het irritant als het te pas en onpas wordt ingezet. Zelfde geldt voor ‘Don’t take me Home’ dat mijn strot inmiddels uitkomt.

Wees zuinig op dit nummer en verkracht het niet na 3 weken, door het clownesk te maken.
Don’t take me home is juist een heerlijk lied, doet me altijd terug denken aan het kampioens jaar
Ben ik de enige die er geen reet aan vind?
Nee zeker niet, het is een ‘leuk’ liedje, maar om er nou een heel stuk over te plaatsen? Nee, zo bijzonder is dit nummertje van 4 zinnen dan ook weer niet, zou leuk zijn als er wat meer nieuwe liedjes worden gezongen dat zeker, de insteek is goed, maar het mag nog wel iets beter :)
Vind het echt 4x niks, zimg het ook miet mee
Nee hoor, dat mag, maar onthoud je van kritiek, want het is in het stadion sfeerverhogend, zeker bij uitwedstrijden. Je kan beter dit gezang hebben dan dom vuurwerk...
Ik dacht in 1e instantie dat het uitvak dit zong.. Ik vind het persoonlijk niet echt een melodie dat bij Feyenoord past. Maargoed, wel heel tof dat er wel weer iets is waar heel het stadion aan meedoet! Op naar meer glorie voor onze kooie club!
Op tv is de beleving idd anders dan in het stadion…. Is niet de eerste wedstrijd hoor dat dit gezongen wordt. Voortaan de tv harder zetten tijdens studio sport
U weet in welke situatie ik zit en waarom ik op tv moest kijken? Eerst nadenken voordat u gaat oordelen…
Zal wel aan mij liggen maar ik vind het maar eentonig klinken, komen wij uit Rotterdam straalt veel meer energie uit.
Ook die is gewoon voorbij gekomen tegen sparta. Alleen de standaard liedjes vallen halverwege weg omdat daar niet massaal op gereageerd wordt. Het komen wij uit rotterdam en nu het overal waar je gaat wordt heel het stadion bij betrokken. Heerlijk toch?
Graag meer van dit soort liederen!!! Altijd dat gejank over ultra’s dit ultra’s dat, dit slaat tenminste aan!!!!
Wij zijn Feyenoord, Feyenoord Rotterdam!!! Jalalala
Dezelfde mensen die eerst janken over een sfeerloze kuip, janken nu omdat het niet klinkt als ‘Feyenoord’.. sinds tijden doet het volledige stadion mee met een lied en is het weer niet goed. Niks is goed; vuurwerk is niet goed, stil zijn is niet goed, zingen is niet goed, de grenzen opzoeken tijdens uitwedstrijden is niet goed.

Een hoop commentaar maar wel klagen en zeiken op alles en iedereen
Gelukkig is dat clubje zeikers alleen te horen op internet
In het stadion komen ze niet idd, maar wel het hoogste woord willen hebben
Dit soort simpele liedjes doen het altijd goed, ook de liedjes zoals bij dessers bedacht. Van mij mogen er nog veel komen!
Zeker waar. Het juichen bij de cornervlag was ook heerlijk en iedere keer weer kippenvel. Ook het overal waar je gaat nu is kippenvel. Zijn niet veel nummers waar het hele stadion aan meedoet.
Komt ook wel doordat er een nieuwe generatie aanwezig is die nieuwe frisse nummers erin willen pompen, lekker laten doen joh
Ik kan niet reageren op je laatste bericht over de nieuwe generatie, maar klopt wel idd. Prima toch. Nieuwe en oude generatie samen in het stadion en daarbuiten. Trommels en megafoons gaat echt niet gebeuren, dat weet zelfs de nieuwe generatie
Nee zeker niet haha, ik ken geen enkele Feyenoorder die voorstander van trommels enz is
Je hebt helemaal gelijk, maar zoals al geschreven, dat volk komt niet in De Kuip
Mensen die nu al lopen te zeiken over een nieuw nummertje kunnen hun lol op als er tijdens de europese wedstrijden eerst 10 min vuurwerk wordt afgestoken en daarna 10 min lang het overal waar je gaat door de kuip klinkt.

Heerlijk! Kijk er nu al naar uit!
Pas maar op straks lijkt het te ultra hahaha
OVERAL WAAAAR JIJ GAAA
Joh mensen die denken dat we in ultras veranderen zijn niet goed. Denk je nou echt dat er ooit maar iemand met een trommel of een megafoon de tribune opkomt?
Als je al dit soort liederen zingt, is die stap klein ja.

Hoop oprecht dat deze hype weer snel voorbij is.
Maar goed, ieder zijn mening he..
Dat zit er niet in ( denk ik ) maar wie weet over 20 jaar wel: tijden veranderen. Blijven hangen in 1980 stijl is ook niet goed voor de sfeer! Lang geleden dat ik bij een saaie wedstrijd de kuip zo hard heb horen zingen. Op naar het volgende nieuwe verrassende nummer . Laat de kuip maar weer zingennnn
Van die figuren die liever een grafsfeer hebben dan dit
Mensen die hier nu al weer lopen te zeiken moeten echt een x gaan ophouden, vind de sfeer in de kuip de laatste tijd tegenvallen (op europese avonden na) maar verder is het weinig nu komt er weer eens iets wat sfeer brengt en waar iedereen meezingt want dat gebeurd tegen woordig ook alleen maar aan de start bij het hand in hand, en dan is het te “ultra” achtig man man hou eens op zeg ouwe chagrijnige pisbakken
Heerlijk nummertje. Mooi dat de rest van het stadion er ook bij wordt betrokken. Goede simpele tekst die iedereen onthoudt. In het stadion klinkt het heerlijk en na het terugkijken van de samenvatting klonk het op tv/internet ook heerlijk.

Mensen die dit ook afzeiken moeten lekker wegblijven
Als je iets grijs draait dan gaat het snel vervelen.
Het hand in hand wordt toch ook grijs gedraaid ?
Denk dat hij meer bedoeld dat het continue herhaald werd.af en toe ff een ander liedje tussendoor. Als je de hele wedstrijd komen we uit Rotterdam zou doen verliest het ook z'n charme. Dan lijkt het op dat jalalala 020 Amsterdam, Arnhem vites enz.

Maar dat hij lekker klinkt mag duidelijk zijn
Ik hoop dat hij snel wordt ingehaald door een ander lied. Erg eentonig. Wanneer je het op tv hoord is het nog erger, als ik het nummer niet zou kennen en zou geblindoekt moeten gokken in welk stadion dit is, dan zou ik Twente of de snelkookpan noemen. Ook van die vreselijke eentonige deuntjes. Ik vind het initiatief top, het nummer een verkeerde.
Jij zingt liever dont take me home ?
Ook niet top, maar die zou ik idd nog biven deze verkiezen. Nogmaals, ik vind het initiatief geweldig. De tekst ook nog prima, maar het deuntje irritant.
Het is een deuntje wat ze niet in de arena zingen en nergens anders in Nederland. Wat dat betreft origineel en is het nog niet goed
Niet goed? ik zeg al dat ik het initiatief geweldig vind. Ik hoop alleen dat er snel wat andere liederen bijkomen die mij beter bevallen en legde uit waarom. Ik kan ook liegen en zeggen dat ik het deuntje prachtig vind...
Nieuw -top
Tekst - prima
Melodie - matig
Tip - ga broeden op liedjes voor spelers
Spelers zijn passanten en verlaten de club na één jaar. Feyenoord blijft voor altijd.
Al was het nummer van dessers heel sterk vorig jaar.
Zit er zand in je gleuf ofwa? Neem anders zelf het initiatief als je het allemaal zo goed weet
Is maar mijn mening hoor, niet te serieus nemen. Ben zelf a-muzikaal, dus verwacht niets. Tis in ieder geval wel beter als doodse stilte.
Komen wij uit Rotterdam was destijds ook iets nieuws waar weerstand op was. Uiteindelijk vind iedereen het tegenwoordig ook mooi
Die vond ik vanaf de geboorte al fantastisch. Maar ik hoop dat er nog vele liederen gaan volgen.
Reactie op vak s.
Komen wij uit Rotterdam werd eind jaren 90 al bij sparta 'gezongen'.
Gevolgd door Rotterdam, Rotterdam, Rotterdam.
Bij Feyenoord pas sinds ca 2011.
Als Huissie en Gleuf bekennen een seizoenskaart te hebben bij sparta gelooft iedereen het gelijk
Kan niet op je laatste bericht reageen...
Dus omdat ik een simpel ole ole liedje niet om aan te horen vind, ben ik in jouw ogen een sparta supporter.
Denk dat ik al een stuk langer in de kuip kom dan jij. Maar dat geeft verder niets. Typisch voor groeperingen als FRFC. Als je niet mee gaat in wat jullie leuk en 'ekte' vinden, moet je maar naar sparta.
Mensen die zeiken over wanneer komen megafoons enz.. hou toch op.. wees blij met dat de kuip/supporters weer meer gaat leven. Afgelopen jaren werd het iets stiller. Dit seizoen beginnen we sterk en zijn we heel veel te horen. Hopelijk blijft dat zo met dit nummer en vast nog meerdere nieuwe nummers. Niet alles kan iedereen leuk vinden...
Je laatste zin klopt als een bus.
Alleen begin je je betoog dat mensen het niet leuk vinden moeten ophouden met zeiken.
Geloof dat een forum als deze er juist is om op een respectvolle manier je mening te kunnen en mogen geven ipv bij een andere mening een ander de mond te willen snoeren.
Ik vind het gewoon een baggernummer en ik hoop dat het snel uit de kuip verdwijnt. Prima als anderen er anders over denken.
Welke nummers zou je wel graag zien?
Tsamina mina, eh, eh
Paixão, eh, eh
Tsamina mina zangalewa
The winger from Brazilia
(Op waka waka van Shakira)
Daar heb je zeker gelijk in. Vind gewoon dat mensen snel negatief zijn over nieuwe nummers. Ben juist blij dat veel mensen in het stadion dit mee zingen.
Dat het gezongen wordt, prima. Iedereen zo zijn voorkeur.
Maar geen 20 minuten lang. Dat is niet sfeerverhogend, maar geestdodend.
Ik ben het helemaal met je eens, op 1 ding na, ik vind het een heerlijk nummer. Ook de wisselwerking tussen de noordzijde en de andere vakken is echt tof.
Een nummer gejat van willem2, daar moeten we trots op zijn
Omdat je dat vandaag op social media voorbij heb zien komen? Het nummer word al jaren gezongen en pas een paar weken bij Willem II.
Maar gelukkig ben je wel trots op de gejatte ‘ we shall not be moved’ en ‘ Feyenoord till i die ‘
Het lijkt wel of je persoonlijk geraakt wordt als anderen dit lied niets vinden.
Smaken kunnen verschillen he en we leven in een vrij land, dus kunnen we dat gewoon uiten.
En nee, om op een andere reactie van je terug te komen. Het gaat mij niet perse om Ajax, maar wel om het soort lied waar ik totaal niet van hou en een volgende stap is dat hele ultra gebeuren. Ingestudeerde liedjes, dansjes, trommels, megafoons. Vreselijk. Bij welke club dan ook. Daar wil ik voor waken.
Ik vind het alleen een mooi initiatief en het stadion werd wakker geschud. De liederen daarna gingen harder. Waarom komt er niemand met iets anders dan als ze er op tegen zijn?
Al jaren zingt er niemand mee, en dit jaar hebben ze eindelijk genoeg zieltjes gevonden van mensen die wel mee zingen. Applaus.

En nee niet omdat ik het vandaag op de socials zag maar omdat ik het willem 2 zelf heb horen zingen.

Misschien als men een tikkeltje origineler was had iedereen vanaf het begin mee gezongen.
Het nummer wordt al 3 jaar gezongen.
Het nummer werd in 2019 uit bij VVV voor het eerst gezongen en is gewoon in de kuip/bij uitwedstrijden gezongen in de tussentijd.
Dat nu het hele stadion meedoet is wel iets van dit seizoen, maar dat het nummer niet origineel is, slaat nergens op natuurlijk.
Mooi dat het "Laat De Kuip weer zingen" initiatief gelukt is! Goed instuderen, en lekker veel liederen afwisselen.
Top initiatief dat goed aanslaat.

Snap het aanvankelijke enthousiasme, maar vergeet de overige liederen niet kameraden.
Werd behoorlijk eentonig op een gegeven moment.

Desalniettemin hulde voor nieuwe liederen!
Leuke meid daar in het midden. Zij vindt het gewoon een leuk liedje en doet niet zuur.
Dit nummer zorgt ervoor dat de kuip weer opstaat en massaal mee doet. Iedereen die hier op tegen is kan niet tegen veranderingen en komt zelf met niks nieuws.
Wij hebben zelf alle nummers gepikt uit de Engeland. Lekker doorgaan en oude nummers met nieuw afwisselen.
Mag toch hopen dat deze 'hit' snel weer uit de kuip verdwijnt.
Daar word je niet echt heel vrolijk van. Volgende stap is een trommel en megafoon.
Wat stel je zelf voor om de sfeer te verbeteren ?
Bang voor dat je straks echt moet mee zingen ?
Nee zeker niet. Wel bang voor Ajax taferelen.... dit liedje gaat al aardig die kant op.
Sfeer vind ik niet 1 liedje 20 minuten lang zingen. Dat is meer vervelend.
Gewoon massaal de echte originele Feyenoord liederen zingen ipv ole ole liedjes.
Ajax zingt ook; na na na na, hey hey hey Ajax 1.
Ajax loopt ook een corteo bij Europese wedstrijden
Ajax gebruikt ook fakkels
Ajax maakt ook spandoeken
Moeten we dan met alles kijken naar wat Ajax doet ? Dan kunnen we nooit meer een nieuw nummer zingen of überhaupt iets doen. Waar ben je bang voor. Het is 2022 geen 1980 meer.
Massaal ging het hand in hand niet, massaal ging mijn Feyenoord niet, massaal ging Rotterdam rotstad niet. Dat werd niet opgepakt. Maar dit nummer wel. Dan blijkt het toch dat veel supporters het een mooi initiatief vonden. Ik vond het goed klinken. Maar als je iets beters weet moet je dat inzetten natuurlijk. Anders doen andere het.
Jij wilt.liever dat het stil.is in de Kuip? Nieuw nummer. Pakt veel mensen. wees ook eens positief 😅
Ik wil best positief zijn, maar niet hierover.
Zitten mensen nou weer te ********** wees blij dat er wat sfeer wordt gebracht laat die jongens lekker zingen. Zonder dit is het een dooie bende
Ik vind het een vreselijk liedje dat niet bij Feyenoord past. Maar ze hebben het voor elkaar gekregen ole ole- ultra gezang in de Kuip. Nu nog trommels en megafoons en iedereen hetzelfde shirt aan.
Want alle nummers met ole ole is ultra? Welke nummers stel jij zelf voor dat er wordt gezongen?
Begon op een gegeven moment wel irritant te worden na de 20e keer. En vooral die Capo achtige taferelen op vak S.. het is wachten op de megafoon en trommel
Wat dan? Is er 1 die het voortouw neemt?
Als 20x niemand mee zingt met we love you Feyenoord dan is het goed dat er af en toe ander geluid komt.