varkenoord

Vrouwen

NEXT MATCH – Feyenoord Vrouwen ontvangt het teruggekeerde Telstar

Rinus

Na de knappe overwinning in Sittard gaat de Azerion Vrouwen Eredivisie komend weekend verder met speelronde 3. Feyenoord treft daarin wederom een "nieuwkomer". Telstar is aanstaande vrijdag voor het eerst te gast op Varkenoord.

Het vrouwenvoetbal is niet nieuw bij Telstar. Van 2011 tot en met 2017 werd er al eredivisie-voetbal gespeeld in Velsen-Zuid. Internationals als Koster, van der Gragt en van Lunteren droegen het witte shirt van Telstar. In maart 2017 stopte het avontuur, of beter gezegd, het voetbal ging verhuizen. Onder de naam vv Alkmaar ging de hele organisatie verder en stopte het avontuur in Velsen. vv Alkmaar is nog actief in de eredivisie maar onder leiding van een nieuwe voorzitter maakt Telstar haar rentree. 

De voorzitter is geen onbekende in de topsport. Ex-schaatster Yvonne van Gennip won op de Winterspelen van 1988 maar liefst 3 gouden medailles en is sinds september 2020 eindverantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal bij Telstar. Bij haar aantreden kondigde ze al aan dat Telstar terug de eredivise in wilde en dat is gelukt. De rentree was bij de opening van het seizoen nog geen succes. ADO Den Haag stuurde Telstar met een 4-0 nederlaag terug naar Noord-Holland. Dit zijn resultaten die ook passen bij het bescheiden budget. Waar nieuwkomer Fortuna Sittard direct de 2e begroting van Nederland heeft zijn de verwachtingen bij Telstar nog niet heel hoog. 

Met een budget van 3,5 ton is het de vraag wat je kan verwachten van Telstar. Er is de afgelopen jaren een organisatie neergezet die er opgericht is om talent te begeleiden en nu de kans te bieden in de eredivisie. Met drie clubs in Noord-Holland is het vechten om het talent in de regio. Telstar hoopt zich te profileren als opleidingsclub en op deze manier meiden beter te maken en een kans te geven die ze bij Ajax of vv Alkmaar niet krijgen. 

Mariellle Worm is één van de weinige vrouwelijke trainers in de eredivise. De nog jonge trainer (32) is ambitieus en heeft ervaring opgedaan bij Topklasser DSS. Met DSS was ze al eens tegenstander van Feyenoord. In de beker werden DSS en Feyenoord aan elkaar gekoppeld waar Feyenoord met een moeizame 2-3 overwinning een ronde verder mocht. De selectie van Telstar kent weinig bekende namen en bestaat veelal uit jonge vrouwen die doorgestroomd zijn vanuit het Beloften-team van Telstar. De ervaring is er in de persoon van Dominique Brunenberg. De 29-jarige middenvelder die eerder al uitkwam voor Telstar kwam over van PEC Zwolle.

De vorige speelronde was Telstar vrij en daarmee is het nog lastig te zeggen hoe zij zich tot de rest van de eredivisie verhouden. Met de beide selecties naast elkaar en de wetenschap dat er weinig ploegen op Varkenoord van Feyenoord winnen zou de goede competitiestart verder vorm moeten krijgen met wederom 3 punten.

Delen

Reacties

Nog geen reacties