website-fotoverslag06

Jim Breeman Sports Photography

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen ondanks slechte start ambitieus: "We willen meedoen met de top"

Stan

Na de knappe 7e plaats van vorig seizoen beleven de Feyenoord Vrouwen een moeizame start van het seizoen waarin zowel van FC Utrecht (4-2), als Fortuna Sittard (1-3) verloren werd. Ondanks de tegenvallende resultaten zijn de ambities binnen de vrouwentak van de Rotterdammers torenhoog

"We willen gewoon meedoen met de top”, laat Feyenoord-verdedigster Esmee de Graaf na de teleurstellende seizoensopener tegen FC Utrecht optekenen bij de NOS. "Alleen wat we vandaag laten zien… dan ben je niet top-waardig. Ik denk alleen wel dat als we ons eigen spel blijven spelen, dat we er echt wel komen. Alleen vandaag zat dat er helaas niet in."

De Graaf is er desondanks van overtuigd dat de selectie van Jessica Torny de ambities waar kan maken. "100%. Ik denk als je kijk naar de selectie, dan hebben we er echt goede meiden bij gekregen. Ook het trainingsniveau is echt super hoog, maar nu moeten we het nog laten zien tijdens de wedstrijden."

Ook Torny zelf heeft ondanks de verliespartijen tegen Utrecht en Fortuna vertrouwen in haar ploeg. "Het gaat goed en wij blijven gewoon ons plan uitvoeren. We hebben inderdaad een hele zware start, waarin we iets meer hadden gehoopt van Utrecht. Daar hebben wij het laten liggen", zegt de trainster van de Feyenoord Vrouwen, die deze weken met haar team aan een stevig programma bezig is. "Dan komen de drie koplopers: Fortuna, Twente, Ajax. Maar goed, ik heb er alle vertrouwen in. Het gaat goed komen."

Bovenste plekken
Feyenoords coördinator vrouwenvoetbal Manon Melis, voormalig topscorer van het Nederlands Elftal, deelt de mening dat de Rotterdammers naar een plek in de top moeten toewerken "Ik zeg niet dat we meteen kampioen gaan worden, dat is niet reëel. Maar we willen wel dichter bij de top twee komen en om de bovenste plekken mee gaan doen. We doen het stap voor stap, maar we moeten ook ambitieus zijn, we zijn wel Feyenoord."

Om in de buurt te blijven van die bovenste plekken moeten er in de komende twee speelrondes wel een resultaat worden neergezet. Ook als de prestaties in die wedstrijden tegenvallen, is er vervolgens Melis echter nog geen man overboord. "Dan hebben we alsnog maar vier wedstrijden gehad. Dit is niet de start waar we op gehoopt hebben, maar we moeten verder kijken dan een paar wedstrijden. Aan de andere kant is het ook wel lekker om tegen topploegen te spelen, dan weten we meteen wat er gevraagd wordt om wel mee te kunnen draaien bovenin."

 

Delen

Reacties

Knappe 7de plek vorig seizoen?? Lol
Onder deze trainster hebben ze pas twee keer gewonnen. Wie verzint dit verhaal?

Ik weet een betere kop.
Trainster onder druk na weer een nederlaag.