vrouwen-feyfor

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen pakken eerste overwinning onder Torny

Van de redactie

Feyenoord Vrouwen 1 heeft de eerste zege onder de nieuwe trainer Jessica Torny binnen. Op Varkenoord werd ADO Den Haag met 1-0 verslagen. Het winnende doelpunt viel in de slotfase.

Het duurde vrijdagavond lang voordat de eerste kansen te noteren waren. In de eerste helft bleken de ploegen aan elkaar gewaagd, maar geen van beide teams wist echt voor de goal van de ander te komen. De grootste mogelijkheid voor rust was voor de bezoekers. Na een half uur spelen ging de bal uit een corner maar net voorlangs de goal van Feyenoord-keeper Jacintha Weimar. Rust: 0-0.

Tweede helft
Na rust werd het een wat meer open wedstrijd, die beide kanten op zou kunnen vallen. Een half uur voor tijd was er een hachelijk moment voor de Feyenoord-goal. Na een rommelige situatie claimde de speelsters van ADO Den Haag dat de bal over de doellijn was geweest. De scheidsrechter wilde er echter niets van weten en liet doorspelen.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, het zoveelste voor Feyenoord V1, maar een paar minuten voor tijd viel de verlossende goal dan toch. Invaller Jada Conijnenberg zette met een prachtige dieptepass ploeggenoot Esmee de Graaf alleen voor de keeper, en De Graaf schoot de bal koeltjes binnen. Eindstand: 1-0. 

Door dit doelpunt boekte Feyenoord de langverwachte eerste zege onder Jessica Torny. Na de overwinning blijft Feyenoord Vrouwen 1 op de zesde plaats staan in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Scoreverloop:
83' 1-0 Esmee de Graaf

Opstelling Feyenoord: Weimar, Baptiste, Ypema, Obispo, Brandau, Van den Goorbergh (66' Boshuizen), Verspaget, Van de Ven, De Graaf, Cobussen (61' Ellouzi), Koopman (79' Conijnenberg)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Nelemans, Douma, Noordermeer, Raaijmakers (87' Viehoff), IJzerman, Van der Wal, Van Raay, Van Oosten (81' Vande Velde), Susanna (66' Loonen), Rijsbergen

Bron: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Nog geen reacties