fey-aja-fey-1

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen verliest beker-Klassieker met 2-1

Nigel

Het is de Feyenoord Vrouwen niet gelukt om de finale te bereiken van het TOTO KNVB Bekertoernooi Vrouwen. Op Sportpark De Toekomst werd er na verlenging met 2-1 van de Ajax Vrouwen verloren in de halve finale. Hierdoor komt er dus geen derde bekerfinale voor Feyenoord dit seizoen. De mannen spelen aankomende zondag de finale tegen NEC en Feyenoord O21 staat in de finale tegenover Jong FC Volendam.

Vlak voor rust kwamen de Ajax Vrouwen op voorsprong door een doelpunt van Hoekstra. Hierdoor stond het halverwege 1-0 in het voordeel van de Ajax Vrouwen. In de tweede helft werd Feyenoord sterker en kwam het tot meer kansen. In de 67e minuut beloonde Feyenoord zichzelf door de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ella van Kerkhoven scoorde namens de Rotterdammers. Richting het einde van de reguliere speeltijd kreeg de ploeg uit Amsterdam steeds weer wat meer grip op de wedstrijd en kwam het nog tot een aantal kansen. Maar Feyenoord wist stand te houden waardoor de reguliere speeltijd in 1-1 eindigde.

Het gaat mis in de verlenging
In de verlenging gaat het al snel mis voor Feyenoord. Esmee de Graaf veroorzaakte al in de 93e minuut een strafschop voor Ajax. Die werd koelbloedig ingeschoten door Sherida Spitse waardoor de Amsterdammers de leiding in de wedstrijd terugkregen: 2-1. Het lukte Feyenoord niet meer om terug te komen in de wedstrijd. In de 110e minuut kreeg Feyenoord nog een enorme kans. Het schot van De Graaf werd gered door de Ajax-doelvrouw. Maar Ajax wist in het restant van de wedstrijd stand te houden en kunnen zich gaan klaarmaken voor de bekerfinale.

Feyenoord reuzendoder dit bekertoernooi
Het bekeravontuur zit er dus op voor Feyenoord. Het bereiken van de halve finale is de beste prestatie in de geschiedenis van de Feyenoord Vrouwen. De Rotterdammers kunnen terugkijken op een mooi bekertoernooi. In de kwartfinale wist de ploeg van Jessica Torny aankomend kampioen FC Twente uit te schakelen met een klinkende 3-0 zege op Varkenoord. In de achtste finale moest ook ADO Den Haag eraan geloven, Feyenoord won deze wedstrijd na penalty's. Helaas kon Feyenoord hier in de halve finale geen vervolg aan geven en ging het strijdend ten onder tegen de aartsrivaal.