nextmatch-1

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord Vrouwen gaan op bezoek bij ADO Den Haag

Van de redactie

Na de eervolle uitschakeling in de beker vervolgt Feyenoord Vrouwen de competitie met een uitwedstrijd in de Hofstad. Tegen ADO Den Haag mogen de vrouwen de ongeslagen reeks van 4 wedstrijden een vervolg proberen te geven. Met winst in Den Haag mag Feyenoord nog hopen op plek 5 in de eindklassering.

Terugblik op de afgelopen week

Alles stond deze week in het teken van de halve finale. Met de zwaarst mogelijke loting was een finaleplaats een absolute stunt geweest. De stijgende lijn in het spel en de resultaten gaven vooraf een beetje hoop. Helaas ging het in de verlenging mis en werd Feyenoord uitgeschakeld. De kans op de eerste prijs ooit ging daarmee in rook op.

De tegenstander

De tegenstander van zondag kan je op z'n minst wisselvallig noemen. Met een 5e plek zullen ze in Den Haag niet ontevreden zijn maar de resultaten uit de laatste wedstrijden zijn  tegenvallend. Na een knappe 0-4 winst in Sittard werd er nog wel gewonnen van AZ en Telstar maar het puntverlies tegen Zwolle en de nederlaag tegen SC Heerenveen zorgden voor teleurstelling. Hierdoor kwam FC Utrecht in punten gelijk en moet er nog gevochten worden om plek 5 te behouden. Het gat naar nummer 4 Fortuna Sittard bedraagt 5 punten en dat lijkt met nog 3 wedstrijden te gaan iets teveel van het goede.

Onderlinge resultaten

Seizoen Thuis Uit Uitslag
23/24 Feyenoord ADO Den Haag 1-1
22/23 Feyenoord ADO Den Haag 1-0
22/23 ADO Den Haag Feyenoord 0-2
21/22 Feyenoord ADO Den Haag 0-5
21/22 Feyenoord ADO Den Haag 1-1
21/22 ADO Den Haag Feyenoord 1-1

Het is de 7e keer dat de 2 ploegen in de Eredivisie tegenover elkaar staan.  Met 3 gelijke spelen, 2x winst en maar 1 nederlaag valt de onderlinge balans uit in het voordeel van Feyenoord. Naast de wedstrijden in de Eredivise stonden de ploegen dit jaar ook in de achtste finale van de beker tegenover elkaar. Pas na strafschoppen wist Feyenoord zich te verzekeren van een plek in de kwartfinale.

  Vorm

Feyenoord 🟢🟠🟢🟢🔴
ADO Den Haag 🔴🔴🟢🟠🟢

De wedstrijd wordt zondag 21 april om 12:15 uur gespeeld in het Bingoal Stadion in Den Haag.

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Nog geen reacties