feynl-vrouwen

VK Sportphoto

Vrouwen

Feyenoord Vrouwen winnen op Varkenoord van AZ

Van de redactie

Feyenoord Vrouwen heeft zondagmiddag op Varkenoord de eerste thuisoverwinning in de Azerion Vrouwen Eredivisie behaald. De ploeg van coach Jessica Torny was met 2-1 te sterk voor de vrouwen van AZ. Doelpunten aan Rotterdamse kant kwamen op naam van Jada Conijnenberg en Esmee de Graaf.

Sisca Folkertsma en Sanne Koopman zijn geblesseerd en ontbraken daarom vandaag in de wedstrijdselectie bij Feyenoord. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor AZ. Een schot op het doel van Jacintha Weimar ging via de lat over. In de 17e minuut was het aanvaller Jada Conijnenberg die Feyenoord op voorsprong schoot en maakte hiermee haar derde doelpunt in twee duels. Met een 1-0 voorsprong ging Feyenoord de rust in.

In de tweede helft was het opnieuw Feyenoord die als eerst het net wist te vinden. In de 53ste minuut verdubbelde Esmee de Graaf de voorsprong naar 2-0. Ondanks een sterker Feyenoord in de tweede, dan in de eerste helft ging AZ hierna meer druk uitoefenen op de Rotterdamse defensie. Jada Conijnenberg moest twintig minuten voor tijd geblesseerd het veld verlaten, zo leek het. Haar vervanger was Romee van de Lavoir. Tien minuten voor tijd deed AZ iets terug door de aansluitingstreffer achter Weimar binnen te schieten. In de slotfase bleven de Rotterdamse vrouwen overeind en was de eerste thuiszege van het seizoen in de Vrouwen Eredivisie een feit. 

Feyenoord klimt door de overwinning op de Alkmaarders van plek twaalf naar plek acht met zeven punten uit acht duels. In speelronde negen wacht de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van PSV op vrijdag 17 november om 17:00 uur op Varkenoord.

Opstelling Feyenoord: Weimar (C); Ypema (68' Kagenaar), Verspaget, Obispo, De Graaf; Van Bentem, Van den Goorbergh, Brandau; Van de Ven (61' Henry), Conijnenberg (68' Van de Lavoir), Bennink (61' Van der Sluijs).

Delen

Reacties

Nog geen reacties