slot-3

VK Sportphoto

Nieuws

Slot verklaart opstelling: "Dit zijn andere wedstrijden met een andere intensiteit"

Stan

Feyenoord neemt het zondag in een uiterst belangrijk duel op tegen AZ. Tegen de huidige nummer drie van de Eredivisie hoopt de ploeg van Arne Slot in het spoor te blijven van ongeslagen koploper PSV. De trainer van de Rotterdammers staat vlak voor de aftrap ESPN te woord en ging daarbij in op de vorm van zijn team en het belang van de wedstrijd. 

Slot begint met uitleggen, waarom hij dinsdag na de verliespartij tegen Lazio vertelde dat hij zijn ploeg erg goed had zien spelen. "Dat vond ik omdat wij daar controle hadden, de bal veel hadden, genoeg kansen hebben gecreëerd om een goal te maken en uiteindelijk een kans hebben weggeven. Dan voldoe je volgens mij aan alles wat nodig is om een uitwedstrijd te winnen."

Dat de tendens wat negatiever is rond Feyenoord in de afgelopen weken, daar ligt Slot niet wakker van. "Nee, hoor. Vorig jaar bij Sturm Graz hebben ze het hele uitvak gesloopt, omdat ze zo teleurgesteld waren dat we verloren en hebben we ook die dagen erna heel veel kritiek gehad. Dus ik heb ook als Feyenoord-trainer al de nodige kritiek gehad. Dat weet je als je een keer verliest. Niemand vindt kritiek leuk, maar het is wel zo dat als mensen met argumenten aangeven waarom iets niet goed is, dan ben ik zelf de eerste omdat te erkennen. Vandaar dat de opstelling vandaag ook ietsje anders is."

Opstelling
Bart Nieuwkoop liep in Rome een hoofdblessure op en is daarom tegen AZ niet van de partij. "Hij is niet goed genoeg om erbij te zitten. Dat heeft er vooral mee te maken dat hij een hechting had en dat is nog helemaal dik, dus dan kan je geen bal koppen en kun je niet bij de wedstrijd zitten."

Wie er wel bij is en zelfs in de basis begint is aanvoerder Gernot Trauner, die tegen Lazio ook als invaller al goed voor de dag kwam. "Hij viel uitstekend in, ook omdat ik vond dat het elftal goed speelde, maar daar was hij een onderdeel van. Goed aan de bal van achteruit en heel weinig weggegeven. Dat is uiteindelijk wat je graag ziet van een centrale verdediger. Gernot is heel degelijk en betrouwbaar zo lang als hij bij ons is en laten we hopen dat dat vandaag ook weer geldt."

Tegen AZ krijgt Alireza Jahanbakhsh de voorkeur boven Ramiz Zerrouki en Luka Ivanušec. Slot legt die keuze uit. "Luka is 5,6 weken geblesseerd geweest, heeft kort meegetraind en heeft nog niet de fitheid om te starten in een wedstrijd als deze. We hebben hem vorige week tegen RKC wel minuten gegeven, maar Lazio en AZ-thuis zijn denk ik andere wedstrijden met een andere intensiteit. Daar moet je dan wel klaar voor zijn en om te starten vinden wij dat hij dat is."

De Kroaat zal mogelijk wel in actie komen tegen de Alkmaarders. "Alhoewel hij er wel aan zit te komen, dus we verwachten wel dat hij een invalbeurt kan krijgen. Maar nog te weinig minuten in de benen en te weinig trainingsmomenten, om in een wedstrijd als vandaag te starten. Daarbij aangetekend dat het vrijwel zeker is dat Trauner ook gewisseld moet worden. Dan heb je gelijk al twee wissels als je Luka opstelt."

Finale
Slot benadrukt dat het duel met AZ als finale benaderd kan worden. "Zeker nadat we in ons Enschede slecht presenteerden, na de overwinning op Lazio. Doordat wij in het begin van het seizoen punten hebben verspeeld en in Enschede ook en wij met PSV een concurrent hebben die alles wint. Als je dan nog iets wil daarnaartoe, dan kan je je helemaal niks meer veroorloven. Het is heel vroeg omdat te zeggen, maar dan is het gat wel behoorlijk groot tegen een ploeg die nog niet verloren heeft, sterker nog: alles gewonnen heeft."

Bovendien vindt de Feyenoord-trainer het zeker niet erg, om een van zijn ex-clubs te verslaan. "Het is alleen maar leuk om tegen je oude clubs te spelen, als je ervan wint. Een paar weken geleden in Zwolle was dat idem dito, maar het is leuk om de mensen voor de wedstrijd in ieder geval te zien, na de wedstrijd om oud-collega’s weer te zien als je wint. Dus ik hoop dat dat vandaag ook gaat gebeuren."

 

Delen

Reacties

Nog geen reacties