Primeur Bevestigd
img-6595-2

Jeugd

Feyenoord wil aflopend contract Fabiano Rust (18) verlengen

FeyenoordYouthWatcher

Feyenoord wil het na dit seizoen aflopende contract van 18-jarige spits Fabiano Rust verlengen. Dat meldt Feyenoord Youth Watcher. Een akkoord is nog niet definitief, maar ligt wel in de lijn de verwachting. 

De spits van Feyenoord O21 is één van de talenten die na dit seizoen zomaar transfervrij de deur uit kan lopen. Feyenoord heeft voor komend seizoen nog veel papierwerk af te ronden als het gaat om jeugdspelers.  Naast Rust beschikken ook Jaden Slory, Mike Kleijn, Jayden Candelaria, Mateo Husselin en Djomar Giersthove over een na dit seizoen aflopend contract. 

Rust, drievoudig jeugdinternational bij O18, lijkt echter wel oren te hebben naar een langer verblijf bij Feyenoord en een eventuele verhuur in de toekomst. De spits kreeg dit seizoen om diverse redenen beperkte speeltijd, maar overtuigt in de beperkte minuten wel met uitstekende statistieken: 6 doelpunten voor Feyenoord O21 en Feyenoord O19 in de Youth League in 348 minuten. Tegen Lazio Roma O19 scoorde Rust onlangs de even prachtige als bevrijdende 3-1.  

Rust kwam in 2019 over van ADO Den Haag en is sindsdien ieder seizoen van grote waarde geweest. Met onder meer Zepiqueno Redmond, Shaqueel van Persie en Nesto Groen geldt er echter flinke concurrentie op zijn positie voor de komende jaren.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Nog een groot talent, Slory, moeten ze ook aan de club binden, ook zijn contract loopt ten einde en er zijn geluiden dat hij wil vertrekken. Zou doodzonde zijn. Inderdaad, wat nog iemand hier zegt, het is dringend noodzakelijk dat er gauw een nieuwe, goeie TD komt, want die job erbij voor de algemeen direkteur DtK is véél te veel. Jammer dat hij Frank Arnesen heeft laten lopen want met al diens ervaring en kennis kan hij nu veel gaan betekenen in de RvC van PSV. Feyenoord, pas op je saeck!
Man man man als ik kijk naar al die namen die een aflopend contract hebben.. is dat dan een teken dat het gewoon te veel werk voor Te Kloese alleen is? Moeten we een assistent-TD aannemen die dit soort dingen in de gaten houdt? Het liefst evalueer je deze jongen als ze nog een jaar te gaan hebben en dan in de zomer biedt je ze een nieuwe deal als het grote talenten zijn? Ik kan me voorstellen dat hij veel te druk is met Feyenoord 1 in die periode vandaar dat extra mankracht misschien wel nodig is? Dit kunnen enorm dure foutjes worden natuurlijk.
Die is er al met Jelle Goes. Daarnaast, dit is niet ongebruikelijk hoor. Bij jeugdspelers is het vaak zo dat er pas in het laatste jaar gesproken wordt. Komt vooral omdat je nooit weet hoe iemand zich ontwikkelt. Verlengen kan ook een dure fout worden als diegene het toch niet waar maakt en een ander in de weg loopt.
Gewoon de rust bewaren, doet hij voor de goal al trouwens. 🤣