royston-drenthe

VK Sportphoto

Nieuws

Royston Drenthe zet per direct punt achter carrière

Karst

Op 36-jarige leeftijd heeft Royston Drenthe besloten een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière. De voormalig Feyenoorder was tot voor kort actief bij Kozakken Boys in de Tweede Divisie. Drenthe verruilde Feyenoord in de zomer van 2007, voor een recordbedrag van 14 miljoen euro, voor Real Madrid.

Drenthe keerde april dit jaar terug bij Kozakken Boys, nadat hij clubloos was geworden na een periode bij verschillende kleinere profclubs in het Spaanse stadje Murcia. "Het besef dat dit definitief het einde is, is wel even slikken", verklaarde Drenthe vrijdag tegenover ESPN. Volgens de Rotterdammer was het niet zijn eigen keuze om zijn carrière op deze manier af te sluiten. "Het bestuur gaf aan dat de trainer had aangegeven dat de selectie te groot was en dat hij daarom afscheid wilde nemen van een aantal spelers. De trainer ontkende dat later. Maar goed, ik sta daarboven."

Drenthe begon zijn lange loopbaan in het seizoen 2006/2007 bij Feyenoord, waar hij op jonge leeftijd veel indruk maakte. Na zijn bijdrage aan onder andere het Europees kampioenschap voor Jong Oranje, maakte Drenthe een toptransfer naar Real Madrid voor 14 miljoen euro. Hoewel hij kampioen werd met Real, voldeed Drenthe niet volledig aan de verwachtingen. Ondanks zijn debuut voor het Nederlands elftal in 2010, bleef het bij slechts een interland. In de jaren daarna nam zijn carrière een neerwaartse spiraal, met avonturen bij diverse clubs in binnen- en buitenland.

Royston Drenthe overweegt mogelijk betrokken te blijven bij Kozakken Boys in een andere rol. "Daar ga ik de komende week over nadenken", zei hij. "Ik wil sowieso geen trainer worden, maar iets met technisch beleid lijkt me wel wat."
 
 
 

Delen

Reacties

Een van de weinige Feyenoorders die voor de absolute hoofdprijs is verkocht. Maar die 14 miljoen euro werd wel totaal verkeerd besteed door Peter Bosz. Gelukkig worden daar tegenwoordig wel uitstekende getalenteerde spelers voor gehaald.
Hij werkte in de zorg toch al? hoe dan ook, ik heb van hem genoten in zijn periode bij feyenoord en ben nog steeds trots dat hij voor een megabedrag naar real ging.

royston is en blijft een koning!