geertruida-oranje

VK Sportphoto

Nieuws

Koeman: “We hebben Geertruida getest en willen geen risico nemen”

Karst

Lutsharel Geertruida heeft het trainingskamp van het Nederlands Elftal verlaten vanwege een blessure. De 23-jarige verdediger van Feyenoord keert terug naar Rotterdam, waar de medische staf de ernst van zijn blessure verder zal onderzoeken. Door zijn blessure zal Geertruida de interlands tegen Ierland en Gibraltar missen.

Koeman geeft op de persconferentie weinig weg over de blessure van Geertruida. “Het is duidelijk dat je in zo'n lange week in aanloop naar het duel tegen Ierland veel traint. Voor Geertruida was er een moment op de training dat hij iets voelde en dat hij niet verder kon. We hebben hem getest en er waren te veel twijfels, dus hebben we vanochtend besloten dat we geen risico met hem willen nemen."

Koeman benadrukt dat de blessures niet te wijten zijn aan de trainingen van het Nederlands elftal. "Het zijn blessures die te maken hebben met andere factoren die je helaas in het voetbal tegenkomt.” Ook Jeremie Frimpong raakte gisteren geblesseerd op de training van het Nederlands elftal. 

Morgenavond staat het voorlaatste EK-kwalificatieduel van Oranje tegen Ierland op het programma in de Johan Cruijff ArenA. De wedstrijd begint om 20:45 uur en wordt live uitgezonden op NPO1.

Delen

Reacties

Als er staat 'We willen geen risico's nemen' valt het echt wel wat mee en doet hij de volgende pot in de eredivisie gewoon mee. Hulde voor zoveel inzicht bij de medische staf van Oranje.
Niet speculeren over de ernst van de blessure, daar schiet je niets mee op. Fingers crossed dat het mee zal vallen en dat Lutsharel volgend weekend tegen Excelsior gewoon van de partij kan zijn.
We kunnen wel hele verhalen gaan houden, maar Sipke is toch echt DE veldtrainer bij het Nederlands elftal .
Het lijkt mij, dat ie in een duel een lichte blessure heeft opgelopen en dat Koeman geen risico wil nemen en morgen en dinsdag in ieder geval te vroeg komen.
Wellicht dat de wens de vader van de gedachte is, maar zo schat ik het in momenteel.
Logisch dat je keihard traint? Net of ze ongetraind binnen komen. Beetje trainingsonderhoud is beter dan te denken dat je ze zo nodig hard moet trainen, dat doen ze wel op clubs, Maar al die blessures zijn natuurlijk toeval.....
Bij Frimpong was het gelijk duidelijk. Bij Luts twijfels... denk dat ze zich realiseren dat ze zonder Luts ook wel bij Gibraltar uit winnen en dat Feyenoord nu belangrijker is...
Misschien scheelt het dat er een Feyenoord assistent bij zit.
En Koeman heeft zelf ook zwak voor Feyenoord...😉
Koetje durft het niet over zijn hart te verkrijgen dat luts straks niet inzetbaar is voor feyenoord