aursnes-4

Nieuws

'Feyenoord wil contract Aursnes verlengen'

Van de redactie

Feyenoord wil spoedig het contract van Fredrik Aursnes openbreken en verlengen. "Deze Noorse middenvelder is zó goed, dat de spelers er tijdens de trainingen stiekem van genieten. Als Aursnes nog een stap maakt in zijn ontwikkeling, is hij volgend jaar weer een speler die Feyenoord geld oplevert,” zo meldt Voetbal International.

De vorig seizoen voor 450.000 euro van Molde FK weggeplukte middenvelder is een absolute sterkhouder in het elftal van Arne Slot. Sinds zijn komst in de Kuip heeft de Noor iedereen doen verbazen. De beleidsmakers konden amper geloven dat zij voor een paar ton zo’n goede voetballer hadden gestrikt. Niet voor niets wilde technisch directeur Frank Arnesen al na anderhalve maand zijn contract opwaarderen en verlengen. Men zag al snel goud in handen te hebben. Aursnes hield destijds nog de boot af. “Ik ben hier net, ik heb nog bijna drie jaar te gaan. Waarom die haast”, aldus de speler een jaartje geleden. Vraag is of kamp-Aursnes de tijd nu wel rijp vind om over verlenging te praten. 

Van die bijna drie jaar zijn er immers nu nog twee over. Aursnes is onbetwiste basisspeler en inmiddels ook Noors international. Dat zal ongetwijfeld interesse van clubs aanwakkeren. Met het verlengen van zijn contract wil Feyenoord de 26-jarige speler belonen voor zijn goede prestaties, maar tevens voorsorteren op een lucratieve verkoop. De Rotterdammers realiseren zich wanneer zij Aursnes volgend jaar willen verkopen, een meerjarige verbintenis een stuk meer zal opleveren.

Delen

Reacties

Ja beter! Gelijk voor 5 jaar graag.
En terecht, gozer heeft een heel goed jaar achter de rug. Fijne speler
Vind zelf dat een ambitieuze speler het beste altijd kan bijtekenen. Het is net echt een exacte wetenschap maar: als je transfervrij of goedkoop wordt opge***t door een grote club is er weinig risico voor de club als je mislukt. Als je dan niet zo'n lekker begin heb, verdwijn je al gauw naar de bank.

Met een grotere transfersom krijg je in ieder geval de eerste cruciale periode voordeel van twijfel eb start je vaker wat hoger in de ***orde bij je nieuwe club.
*niet echt exacte wetenschap. Ik wil graag een edit knop gozers ;)