aursnes-5

Nieuws

Hoe Aursnes bij Feyenoord kwam: "Wie wint, die krijgt hem."

Dennis

Fredrik Aursnes is niet weg te denken uit de basisformatie van trainer Arne Slot. Toch had het weinig gescheeld of de Noor had in een ander shirt gespeeld.

Op 5 november 2020 raakt Feyenoord definitief overtuigd. Die avond speelt Aursnes met Molde FK in de Europa League tegen Arsenal. De Engelsen winnen eenvoudig met 4-1, maar Aursnes blijft als een van de weinige bij de Noren op de been. Op het middenveld doet hij niet onder voor zijn bekende tegenstanders Xhaka en Ceballos. Hij stoort, verovert ballen, blijft gaan en is de architect van bijna elke tegenaanval.

Met het naderende vertrek van Leroy Fer is Feyenoord naarstig op zoek naar een centraal verdedigende middenvelder. De 26-jarige Aursnes wordt gezien als een speler die past in de speelplannen van Slot. Bovendien is hij betaalbaar. Die avond in het Emirates Stadium besluit de club door te pakken.

Meerdere clubs zijn in Aursnes geinteresseerd, maar alleen Feyenoord en Werder Bremen melden zich concreet. Saillant detail: beide clubs spelen op 17 juli 2021 een oefenwedstrijd tegen elkaar op Varkenoord. Zaakwaarnemer Jim Solbakken laat daar gekscherend ontvallen dat hij Aursnes zal brengen naar de club die winnend van het veld stapt. Feyenoord verslaat die middag de Duitsers met 2-1, waarna een positief vervolggesprek met Slot voor het laatste zetje in de rug zorgt. Twee weken na de friendly mag Aursnes zich Feyenoorder noemen. De Rotterdammers nemen hem voor een slordige 450.000 euro over van Molde FK.

In zijn eerste seizoen in De Kuip maakt Aursnes grote indruk. Met zijn inzicht, techniek en tomeloze inzet is hij al snel vaste waarde. Daarnaast bereikt hij met Feyenoord de finale van de UEFA Conference League en speelt hij zich in de kijker bij het Noorse nationale elftal. Zijn marktwaarde is inmiddels gestegen naar circa 12 miljoen euro. Daarmee ontpopt hij zich tot dé scoutingsparel van de afgelopen jaren.

Delen

Reacties

Nog geen reacties