Primeur Bevestigd
bf8o0043

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord wil vluchtelingen ontvangen tegen Shakhtar

FeyenoordTM

Op donderdag 16 maart staat de achtste finale van de UEFA Europa League op het programma in Rotterdam. Die dag trappen Feyenoord en de Oekraïense tegenstander Shakhtar Donetsk het beslissende duel om 18:45 af in De Kuip. De Rotterdammers willen zich die dag maatschappelijk inzetten.

Eén van de ideeën is om een deel van de gele zijde van het stadion alsnog te benutten. De club wil Oekraïense vluchtelingen plaats laten nemen op de genoemde zijde, die voor alle overige supporters gesloten zal blijven.

De aanvraag moet er officieel nog doorheen zien te komen bij de UEFA, het orgaan wat Feyenoord eerder sancties oplegde voor het tweeluik.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Geweldig idee. Oekrainers de tribunes laten bezetten zodat het voelt dat we een uitwedstrijd spelen in onze eigen kuip. Hoop dat Slot dat ook begrijpt. Kan ons zomaar de volgende ronde kosten. Speel een keer een leuke benefiet voor ze maar laten we niet sollen met het halen van de volgende ronde.
Sympathiek initiatief, zo zie ik het graag bij onze club. Dat er geen Feyenoordsupporters aanwezig zullen zijn heeft natuurlijk niks te maken met de Oekraïense vluchtelingen, heb kunnen we best een mooi uitje gunnen na alles wat zij hebben moeten doorstaan. Anders dan sommigen hier helaas willen beweren, geef Feyenoord hiermee geen politiek signaal af maar toont zich gelukkig wel maatschappelijk betrokken.
Een mooi uitje ja. Maar misschien gaan ze wel heel luid Shakhtar aanmoedigen. Je vergeet dat het een thuiswedstrijd voor ons is, waar we toch al support moeten inleveren. Als Feyenoord hen een uitje gunt, koop dan 1000 tickets voor de Efteling.
Die gedachte speelde bij mij ook wel een beetje moet ik toegeven, maar bij nader inzien vond ik het eigenlijk een beetje een Calimero-gedachte. Als onze spelers van 1000 Oekraïners al van de leg zouden raken, dan hoeven we er ook niets van te verwachten wanneer we een eventuele volgende ronde moeten afwerken in Istanbul, Sevilla, Manchester, Turijn, Rome, Boedapest of Lissabon.

1000 tickets voor de Efteling vind ik trouwens ook een leuk idee :) Maar laten we dat maar aan de Efteling zelf overlaten.
Jij speelt graag twee keer een uit wedstrijd?

Oliedom idee.
Aangezien we er niet zo fraai opstaan bij de UEFA (en tot op zekere hoogte in de hele voetbalwereld) is het misschien wel een slimme zet om weer een beetje goodwill te kweken. Ik neem aan dat we geen 1000 Oekraïense frontsoldaten uitnodigen, ik verwacht dat die tijdens de wedstrijd in Warschau helaas ook wel iets anders te doen hebben. In principe speelt Shakhtar eigenlijk twee uitwedstrijden zonder dat ze daar schuld aan hebben, ik vind deze uitnodiging daarom een fair gebaar.
Mocht je nou dus Oekraïense vluchtelingen kennen voor 4 10tjes zit je op de gele zijde 😂
Wat een idioot plan weer van mvo en supporterszaken
Ja, raar hé om iets verder te kijken dan je voetbalneusje lang is?
Wat Feyenoord betreft, kijk ik liever niet verder dan mijn voetbal neus. Volgende ronde halen is belangrijker dat dit goede doel.
Feyenoord dient zich volledig en enkel op de wedstrijden te richten en de concentratie te houden bij het voetbal en zich verder niet boeien met zaken die ons niet aangaan. Indien de EUSSR en NAVO de Minsk akkoorden had gerespecteerd had deze situatie niet bestaan. Opvallend is de complete stilte daarover wanneer men klaagt over Rusland, weten we nog hoe de avas reageerde toen Rusland raketten in Cuba wilde plaatsen, dit is een zelfde situatie, helaas begrijpt het gemiddelde schaap dit niet. gemiddelde
Ah, weer een gehersenspoelde putinfanboy, donder toch op met je onzin.
Oh, ja net als Colijn die zei: "Nederland kan rustig gaan slapen". Een fascist als Putin is alleen te stoppen met kracht. Daarnaast is compassie voor mensen die uit hun huizen gejaagd zijn wel op zijn plaats. En als dat betekent dat Feyenoord wat meer fans van de tegenstander in het stadion ontvangt dan is dat een teken van grote klasse. Het geneuzel dat voetbal allen in een vacuum bestaat ,terwijl het het eerste is dat sneuvelt in een oorlog, kan alleen maar uit de pen komen van een Fabeltjeskrantlezer.
Als jij de Minsk akkoorden ook echt zou kennen, zou je weten dat het nog altijd aan de Oekraïne zelf is om te bepalen waar ze bij willen horen. Flapdrol.
Ik vind niet dat je je inmengt in een wereldprobleem of een kant kiest in een conflict wanneer je als vriendelijk gebaar mensen toelaat die vanwege een oorlog hun land ontvlucht zijn.
Mooi initiatief!
Ben wel heel benieuwd of de UEFA ermee instemt.
Dus als je Oekraïne zwerver outfit aandoet zoals Zelensky kan je naar binnen
Mmmmm, nee ik ben hier niet van gecharmeerd.
Ongeacht de zeer trieste situatie (zacht uitgedrukt) in de oorlog tussen Oekraïne en Ruskand vind ik dat Feyenoord zich als voetbalclub volledig afzijdig moet houden.
Dit zal uiteraard weer in de algemene publieke opinie worden besproken/bekritiseerd worden. Ongeacht wat je doet in deze het is nooit goed en zal leiden tot verhitte discussies
Laat Feyenoord zich bezig houden met voetbal en niet inmengen in een politiek wereld probleem.
De vraag is of je je niet afzijdig houdt hiermee? Je biedt vermaak aan mensen die hun huis en land kwijt zijn door een oorlog. Even 2 uur vergeten dat ze in een wildvreemd land zijn waar ze de taal niet spreken en hun familie missen. Ik vind het een prachtig gebaar zonder politiek gedoe.
Slecht plan. Shaktar is een zware tegenstander. Die wil je niet extra gesteund in De Kuip hebben. Gaan die gasten nog harder strijden voor de overwinning.
Waar kan ik mij opgeven als Oekraïense vluchtelingen? Zit ik tenminste op de noordzijde
Optyfen , die gaan alleen maar juichen voor hun eigen land.

Speel dan een oefenwedstrijd un de kuip tegen dynamo kiev ofzo
Ik vind het geen goed idee

Ik vind het heel erg
Maar Feyenoord heeft niks met deze situatie te maken
Voetbal en politiek moeten gescheiden blijven
Er zijn zowel aan Russische kant als aan Oekraïense kant slachtoffers
Sport hoort de mensen met elkaar te verbinden
Rivaliteit oke maar een echte oorlog
Laten we geen kant kiezen
Het is politieke oorlog gebasseerd op geld
Als je een standpunt wilt in nemen laten we dan Rusland en Oekraïne verenigen
Ik vind het geen goed idee

Ik vind het heel erg
Maar Feyenoord heeft niks met deze situatie te maken
Voetbal en politiek moeten gescheiden blijven
Er zijn zowel aan Russische kant als aan Oekraïense kant slachtoffers
Sport hoort de mensen met elkaar te verbinden
Rivaliteit oke maar een echte oorlog
Laten we geen kant kiezen
Het is politieke oorlog gebasseerd op geld
Als je een standpunt wilt in nemen laten we dan Rusland en Oekraïne verenigen
Prima intitiatief, zo lang het geen hardcore Shaktar fans zijn, anders zijn we straks nog in de minderheid ;)

Hoop wel dat het goed gaat dan en er geen ongeregeldheden komen..
UEFA moet het goedkeuren?
Kun je op je buik schrijven dus.

Goed initiatief wel.