Primeur Bevestigd
yv202287yv202287a1b09510

VK Sportphoto

Nieuws

Oranje lonkt ook voor Lutsharel Geertruida

FeyenoordTM

Nadat eerder het bericht naar buiten kwam dat Feyenoord-linksback Quilindschy Hartman recentelijk een belletje heeft gekregen van Ronald Koeman heeft nu ook Lutsharel Geertruida bericht ontvangen vanuit Zeist. De mandekker is hoogstpersoonlijk gepolst door de bondscoach.

Volgende maand neemt het Nederlands Elftal het op tegen Frankrijk (uit) en Gibraltar (thuis). De genoemde EK-kwalificatieduels staan gepland op vrijdag 24 maart en maandag 27 maart.

Of Geertruida uiteindelijk bij de voorselectie van het Nederlands elftal zit, moet binnen enkele dagen blijken. De multifunctionele verdediger van Feyenoord moet als rechter centrale verdediger binnen het Nederlands Elftal de concurrentie aangaan met Stefan de Vrij, Jurrien Timber, Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt.

Als rechtsback liggen er voor Geertruida meer kansen bij Oranje. Op die positie kan hij zich meten met spelers als Jeremie Frimpong, Hans Hateboer, Rick Karsdorp, Devyne Rensch, Jordan Teze en Kenny Tete. Zij zijn allen recentelijk op de radar verschenen van de staf van het Nederlands Elftal.

Feyenoord wil nog altijd het contract van Geertruida verlengen, maar vond vooralsnog geen akkoord. Er zijn dan ook geen ontwikkelingen. 

Het is nog niet bekend wanneer de voorselectie officieel bekend gemaakt wordt door de KNVB. Dit gebeurt meestal op vrijdagmiddagen.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Geertruida is uitstekend centraal, vond hem op rechtsback stuk minder. Ga er zelf helaas van uit dat dit zijn laatste seizoen is. Feyenoord moet wel verkopen als hij niet bijtekend.
Koeman en De Vrij was/is niet echt een match, dus die concurrentiestrijd zou 'Luts' zo maar eens kunnen winnen. Timber is niet echt in heel goede doen op dit moment, dus er is wel perspectief voor Geertruida.
Altijd goed.
Maar zou het fijn vinden dat hij verlengd.
Aan de andere kant Hall en Benita komen eraan
Weet niet waar Hall precies aankomt, maar toch niet in de Kuip.
En, heeft luts al zijn gedachten veranderd en wilt bijtekenen of is het ver weg? Anders verkopen in de zomer toch?
De selectie word vrijdag a.s. bekend gemaakt inderdaad. Hateboer is voorlopig geen concurrent voor hem want die heeft zijn kruisband afgescheurd een paar weken terug.