yv2022727yv2022727a1a02247

Foto: VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord tankt zelfvertrouwen tegen NAC Breda

Ference

Feyenoord heeft woensdag het zelfvertrouwen een boost gegeven dankzij een dikke oefenzege op NAC Breda. Op Varkenoord werden de toeschouwers getrakteerd op zes Rotterdamse goals en stond er na negentig minuten een uitslag van 6-1 op het scorebord.

Aanvankelijk waren op het sportcomplex de meeste ogen niet op het veld, maar op de tribune gericht. Oplettende kijkers spotten daar het gezicht van kersverse aanwinst Oussama Idrissi, die zich direct na het zetten van zijn handtekening in De Kuip naar de overkant had gehaast. Op voor hem vertrouwde grond – hij speelde van 2011 tot 2015 in de jeugd van Feyenoord – zag hij voor het eerst live zijn nieuwe teamgenoten aan het werk.

Zij zorgden ervoor dat alle aanwezige supporters hun aandacht negentig minuten lang bij de wedstrijd hielden. Waar Feyenoord tijdens deze voorbereiding tot dusver nog niet heel lekker uit de verf kwam, oogde het spel tegen NAC Breda fris en bij vlagen zelfs sprankelend. Zeker na de openingsgoal van Patrik Wålemark – hij krulde een afvallende bal fraai in de verre kruising – was het vrijwel volledig eenrichtingsverkeer op Varkenoord.

Positief was ook het eerste optreden van Sebastian Szymański. De vrijdag vastgelegde Pool kreeg een helft speeltijd van Arne Slot en liet zich direct zien. Met de middenvelder binnen de lijnen liep Feyenoord nog voor rust uit naar een 3-0 voorsprong, dankzij een eigen doelpunt van Sabir Agougil en een treffer van Alireza Jahanbakhsh.

Die voorsprong werd in de tweede helft zelfs verdubbeld, waarbij de handen het hardst op elkaar gingen voor de 5-0 van Lennard Hartjes. Halverwege de helft van de tegenstander begon hij aan een avontuur dat hem, na het passeren van een groot aantal tegenstanders en een snelle combinatie met Danilo, oog in oog bracht met doelman Aron van Lare. De indrukwekkende solo van de middenvelder werd nog verzilverd ook, waardoor hij de toch al geslaagde Feyenoord-middag van nog wat extra glans voorzag.

Feyenoord sluit komende zondag de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen Osasuna. Het duel in De Kuip is niet toegankelijk voor publiek, maar wel live te zien op ESPN. De aftrap is om 17:00 uur.

Bron: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Ik denk dat die Pool een jaartje blijft en dat de optie lichten niet reeël is: het gaat niet alleen om de optie, maar ook om zijn salariseisen, net als bij Dessers. Als hij zich in de kijker speelt, is hij volgend jaar weg.
Als het goed is, is een mogelijkheid salaris al afgesproken. Daar was bij dessers toen der tijd geen tijd meer voor.
We gaan nog heel veel plezier beleven van Szymanski. Die speelde nu al als één van de beste, laat staan als ‘ie helemaal fit en ‘geaard’ is. In Jahanbaksh had ik voorafgaand aan deze voorbereiding toch nog vertrouwen. Maar die bakt er nog steeds niks van. Zonde.
Optie zsm lichten, hij voetbalt zo makkelijk
Het zag er bij vlagen leuk uit, maar laten we het niveau van de tegenstander niet overschatten. NAC Breda is een subtopper in de eerste divisie. Vooral aanvallend en in defensieve organisatie zal er nog het nodige moeten verbeteren om mee te doen om de tweede plek.