Ronald Koeman - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

'Feyenoorders op de radar bij Koeman'

Dennis

Komende vrijdag maakt de nieuwe bondscoach Ronald Koeman zijn eerste voorselectie voor het Nederlands elftal bekend. Gaat de koppositie van de Rotterdammers zich ook vertalen naar het leveren van internationals?

Mats Wieffer was afgelopen zondag wederom een bepalende speler bij het winnende Feyenoord. Dit keer ging Fortuna Sittard over de knie (2-4). Na afloop reageerde de middenvelder op de mening van Willem van Hanegem, zo schrijft Algemeen Dagblad.

De Kromme zou het niet gek vinden wanneer Wieffer wordt opgeroepen. Wieffer probeert rustig te blijven onder alle lofzang. “Heel mooi natuurlijk, als zo’n legende zulke mooie woorden over je zegt. Als het op een dag zover zou zijn, is dat fantastisch, maar voorlopig doe ik gewoon mijn ding: voetballen voor Feyenoord. Ik ben niet met Oranje bezig.”

Ronald Koeman is in ieder geval wel met Feyenoord bezig. De bondscoach bezocht vorige week zijn voormalige club en volgens het Algemeen Dagblad kan dat niet los worden gezoen van de wijze waarop het elftal van Arne Slot zich ook dit seizoen weer manifesteert. Tijdens het afgelopen WK in Qatar was Justin Bijlow nog de enige Feyenoorder in de WK-selectie van Louis van Gaal. Nu een paar maanden hebben zich meerdere spelers in de kijker gespeeld, waarvan het niet ondenkbaar is dat een uitnodiging volgt.

De stormachtige ontwikkeling van Mats Wieffer springt in het oog bij de koploper, maar hetzelfde geldt voor linksback Quilindschy Hartman en centrale verdediger Lutsharel Geertruida. Jeugdexponent Hartman dirigeerde al vroeg dit seizoen aankoop Marco Lopez naar de bank en huurling Bjorkan terug naar Noorwegen. Bovendien bleef hij ogenschijnlijk probleemloos overeind in grote wedstrijden, waaronder in de Europa League wedstrijd tegen Lazio Roma. En sinds Geertruida centraal in de verdediging staan, lijkt het alsof hij daar altijd al heeft gestaan. Hij heeft de geblesseerde Gernot Trauner haast doen vergeten in De Kuip.

Arne Slot wilde niet veel kwijt over het drietal en een eventuele aanstaande uitverkiezing. “Ik ga er niet over. Met Ronald Koeman zit er een bondscoach die daar uitstekend zelf zijn oordeel over kan vellen. Dat neemt niet weg dat het mooi is dat onze spelers zich, dankzij hun goede prestaties, in de kijker spelen bij landenteams”, aldus de trainer. “En Mats is het natuurlijk prachtig dat iemand als Willem zo positief over hem is. Dat doet die jongen goed.”

Delen

Reacties

Benieuwd of hij Justin ook meeneemt??? Die is voor die tijd ook weer terug.