team-elftalfoto-lazio-uit

VK Sportphoto

Nieuws

Trainer Shakhtar Donetsk: “Onze tegenstander is een topteam"

Van de redactie

Feyenoord speelt donderdag 9 maart tegen FC Shakhtar Donetsk in de achtste finale van de Europa League. Vanwege de oorlog in Oekraïne ontmoeten beide clubs elkaar in het nationale stadion van Polen in Warschau. De inzet is een ticket voor de kwartfinale.

Shakhtar-coach Igor Jovicevic ziet Feyenoord als de grote favoriet in het tweeluik. “Onze tegenstander is een topteam", zo vertelt de 49-jarige Kroaat over de Rotterdammers die vorig seizoen de finale van de Conference League haalden. “Ze staan bovenaan in de competitie. Dit worden zware wedstrijden waarin de tegenstander de favoriet is, maar we blijven vechten tot de laatste snik en geloven dat we weer een wonder kunnen bewerkstelligen”, aldus Jovicevic tegenover Voetbal International.

Shakhtar schakelde in de vorige ronde de Franse subtopper Stade Rennais uit. Volgens Jovicevic sterkt dit resultaat de Oekraïense formatie in aanloop naar de confrontatie met Feyenoord. “De favoriet wint niet altijd. Wij moeten geloven in onze reis naar Boedapest.”

Ook Sergei Palkin – CEO van Shakhtar Donetsk – is niet ongelukkig dat Feyenoord uiteindelijk als tegenstander aan zijn club werd gekoppeld. “In ieder geval is dit een betere loting dan Arsenal. We kregen eerst te horen dat we die ploeg hadden geloot, dus toen zakte de moed ons in de schoenen. Gelukkig was het een fout. Feyenoord is ook een goede club en we kennen ze al een tijdje. Ze helpen ons met vrijwilligerswerk, dus het is fijn om onze goede vrienden tegen te komen in Rotterdam.”

Delen

Reacties

Ik heb een onderbuik gevoel dat de actie die feyenoord opzet, noordzijde voor donetsk, te maken heeft met het feit dat Warschau volgende week vol zit met Feyenoorders, iets met goodwill creëeren om geen gezeik ermee te krijgen
Dat zou betekenen dat er niet moeilijk gedaan zou worden met Nederlanders. Maar plaats lekker die Oekrainse gezinnen in een uitgebreid uitvak.