feyenoord-atletico-madrid-1-3-jim-breeman-sports-photography-13

Nieuws

Feyenoordsupporters accepteren netten rondom het veld bij risicowedstrijden

Dennis

Een meerderheid onder de Feyenoordsupporters hebben er vrede mee wanneer de netten rondom het veld nooit helemaal zullen verdwijnen. Dat is de uitkomst van de poll die 1908.nl heeft gehouden en waaraan ruim 600 supporters hebben deelgenomen.

Van de deelnemers aan de poll zegt 44% dat de netten moeten blijven staan, omdat er altijd medesupporters zullen zijn die zich niet weten te beheersen en mogelijk voorwerpen naar het veld gooien. Daarnaast is 33% van de respondenten van mening dat de netten alleen tijdens beladen wedstrijden dienen te worden neergezet. Wanneer het geen risicowedstrijd betreft, vragen zij om een vrij zichtveld. Beide groepen tezamen geeft een beeld dat 77% van de stemmers het accepteert dat de netten in meer of mindere mate aanwezig zullen blijven in De Kuip.

Er is ook een tegengeluid. 11% van de deelnemers meent dat de supporters hun lesje wel hebben geleerd. Zij denken dat er niks meer naar het veld zal worden gegooid en de netten daarom kunnen worden neergehaald. Daarnaast zegt 12% dat de netten weg kunnen, maar dan met de kanttekening dat Feyenoord de consequenties van gegooide voorwerpen voor lief moet nemen. Dit komt samen op 23%. Wanneer er wordt gesproken over lage-risicowedstrijden, dan is deze groep groeiende. 33% van de respondenten geeft immers aan de netten graag uit het zicht te zien verdwijnen tijdens wedstijden waaraan geen beladen karakter kleeft. Voor dergelijke wedstrijden is de steun voor het weghalen van de netten 56%.

De uitslag is opvallend te noemen, aangezien supporters aangeven dat de netten het zicht in meer of mindere mate belemmeren, zowel in het stadion als bij de televisieregistratie. De uitslag van de poll geeft aan dat een meerderheid van de supporters de netten noodzakelijk acht, met name tijdens risicowedstrijden. De steun voor het verwijderen van de netten tijdens niet-beladen wedstrijden is eveneens significant.

Delen

Reacties

Zoals hieronder ook al aangegeven:

- Voorwerpen op het veld heb ik meer problemen mee dan netten
- Lege tribunes heb ik meer problemen mee dan netten

Dus doe maar gewoon netten.
Gebeurt toch wel, wat de supporters er ook van vinden. Vind het ook eigenlijk niet hun plaats er überhaupt iets van te vinden, aangezien ze zelf de aanleiding waren....
Ben er al zo aan gewend dat het niet meer opvalt
600 reacties is best oké toch? Heb je wel eens de kleine disclaimers gezien van bijvoorbeeld make-up producten op TV? Dan hebben ze het over 86 respondenten op basis van zelfonderzoek. In dat licht is het onderzoek van 1908.nl best uitgebreid.
Laten we wel zeggen dat de steekproef niet gehaald is. Het betrouwbaarheidsprecentage ligt rond de 60%, dus niet heel betrouwbaar.

Je hebt gelijk wat betreft producten in reclames, maar om nou te zeggen dat dit goed onderzoek is, dat denk ik niet.

Wel blijft het betrouwbaarder, maar het zou ook beide slecht onderzoek kunnen zijn.
Wat anderen doen, maakt dit niet beter. Haal je 600 reacties bij frfans krijg je een ander beeld. En op de oude FMB-messageboard had je weer een andere uitslag gekregen.
1908 moet hier lekker dit soort polls houden en argumenten tussen supporters laten wat ze goed doen. Maar niet daar een soort nieuwsbericht van willen schrijven, want dat slaat nergens op. Verder niks dan lof voor deze site hoor.
Heb een probleem met netten. Heb meer problemen met mensen die dingen op het veld gooien. Ja ook vreugdebiertjes
Ik heb wel een probleem met die netten, maar liever netten dan lege tribunes.