team-2

VK Sportphoto

Nieuws

MATCHDAY • Feyenoord - PSV

Nigel

De cruciale TOTO KNVB Bekerwedstrijd tegen PSV staat op het programma! Feyenoord neemt het vanavond om 20:00 uur in De Kuip op tegen PSV. In de competitie is de achterstand op de Eindhovenaren tien punten. Een overwinning vanavond kan cruciaal zijn, dan blijft de regerend landskampioen zicht houden op een prijs dit seizoen. De winnaar van Feyenoord-PSV speelt in de kwartfinale een thuiswedstrijd tegen AZ op 6,7 of 8 februari. 

De vorige keer dat Feyenoord en PSV elkaar tegenkwamen is alweer bijna zes jaar geleden. Toen was Feyenoord in een uitverkochte Kuip met 2-0 te sterk voor de Eindhovenaren. Dat was in het seizoen 2017/2018, het laatste seizoen dat Feyenoord beslag wist te leggen op de KNVB Beker. Het is ook de derde keer dit seizoen dat Feyenoord en PSV tegenover elkaar staan in De Kuip. De eerste twee ontmoetingen wisten de Eindhovenaren te winnen met 0-1 in de Johan Cruijff Schaal, en 1-2 in de Eredivisie. 

Feyenoord doet het goed in de achtste finales van het bekertoernooi. De laatste tien keer dat Feyenoord in de achtste finale stond, werd de kwartfinale bereikt. 

Delen

Reacties

Al maandenlang scoren we moeizaam en spelen we achterin Sinterklaas, dat moet dus vanavond doorbroken worden.
Als je deze wint durf ik echt wel te beweren dat we de beker winnen.
Hopelijk een 2-1 overwinning, verwacht een heel fel feyenoord en de grootste tegenstander kan wel eens higler zijn
Avondwedstrijd in de Kuip is gewoon een ronde verder, ook tegen PSV.
Ben opweg naar de kuip hopelijk winst voor ons 2-1
AD: PSV favoriet? Wij hebben 11 landskampioenen op het veld staan. Beter kun je PSV niet motiveren. Waarom PSV niet een veer in de reet steken en zelf elk onsje gebruiken om super scherp en “vandaag geen kado’s”! Feitelijk klopt het net zoals het klopt dat we 10 punten achter staan en 2x van ze hebben verloren omdat zij makkelijk scoren. Door persoonlijke fouten en omdat we denken dat we moeten winnen. Feyenoord moet een betere balans vinden tussen willen winnen en makkelijk goals tegen krijgen. Statistieken zijn leuk en aardig, maar op het veld heb je er niks aan. Hopelijk zet vandaag de ommekeer door en zit alles een keer mee ondanks Higler als de fluit
gewoon de 1 van de 3 kansen die we krijgen scoren en dan moet het goedkomen. Komen we achter dan wordt het lastig, onze vleugels zijn te zwak
Vanavond alles of niets wedstrijd een over mijn lijk instelling en dan komt het goed dat mis ik eerlijk gezegd wel de laatste wedstrijden.
Ik hoop 3-1 maar scheit nu al bijna in me broek als ik aan vanavond denk 😂
Hartman post insta Feyenoord PSV affiche
Dan zal hij fit zijn voor de basis
Dooddoener natuurlijk: maar dit is een wedstrijd die echt alle kanten uit kan. PSV heeft meer aanvallende individuele kwaliteit, maar Feyenoord speelt in de Kuip en Veerman speelt niet mee. Daardoor wordt het gat in kwaliteit veel kleiner. of valt misschien wel helemaal weg. Zonder Veerman zal het voor PSV lastiger worden om de slag op het middenveld te winnen, maar ze missen zijn passing ook om snelle counters in gang te zetten.
Ik denk dat er bij psv genoeg kwaliteit overblijft, ik kan me niet voorstellen dat wij de nul gaan houden vanavond.

Maar goed, het blijft een avondwedstrijd in je eigen Kuip. Ik hoop dat ze het nivo van een sterke eerste helft vast kunnen houden, en niet inkakken na de rust. Iets wat je de laatste weken wel steeds ziet. Tegenstander doet wat aanpassingen en Feyenoors komt er niet meer aan te pas. Ik mis wat dat betreft wel een plan B.
We hoeven ook niet perse de nul te houden. Ik denk dat het een echte 50/50 wedstrijd is. Het is wel zo dat die 50/50 wedstrijden tot nu toe dit seizoen iets minder vaak de kant van Feyenoord opvallen. Hoewel het combinatiespel bij fases beter is dan voorgaande seizoenen, lijkt er soms net een beetje gif te ontbreken. Vorig seizoen had Kokcu een belangrijke rol in een tandje bijschakelen in de slotfase. Ook ontbreekt op de flanken (nog) net de klasse om wedstrijden open te breken. Maar toch pakt Feyenoord niet veel minder punten dan vorig seizoen dus we moeten het ook niet dramatiseren.
Welk gat in kwaliteit? PSV is aanvallend beter, op het middenveld (met Veerman) gelijkwaardig en defensief zwakker. Alles hangt er vanaf of Feyenoord naar eigen potentie weet te spelen, als dat lukt is er echt geen enkele noodzaak om van PSV te verliezen, zeker niet als Veerman niet meedoet.
Op zich heb je gelijk, maar ik denk dat in de Eredivisie het verschil in aanvallende kwaliteit doorslaggevend is gebleken tot nu toe. Dan trekken tegenstanders zich ook meer terug. Hoe je verder ook over hun defensie denkt: PSV heeft minder tegendoelpunten geïncasseerd. Maar ik ben het met je eens dat het ontbreken van Veerman een slok op een borrel scheelt.
Doe mij maar een lekker gluiperige 1-0 met een doelpunt in de 85e minuut of zo. Dat zou weer een nieuw deukje in het vertrouwen van die lampjes zijn.
Ik ben optimistisch! Drie keer in één seizoen winnen van dit Feyenoord in de Kuip, ik zie het niet gebeuren. Waarom niet? Kijk je naar de statistieken van de twee onderlinge partijtjes, dan zie je dat het onderlinge verschil helemaal niet zo groot is. Ja, PSV is dit seizoen sterker dan Feyenoord. Maar spelen ze tegen elkaar, dan ontlopen ze elkaar nauwelijks. Puur vanuit kansberekening gedacht is de kans dat PSV voor de derde keer wint kleiner dan de kans dat Feyenoord voor de eerste keer wint.

We gaan deze pot winnen kameraden!
1-3 wordt een uitermate teleurstellende wedstrijd im een kleurloos seizoen.....
Hoop dat de wind wat afneemt...