Next Match

Voorbeschouwing Feyenoord - FC Twente

Vrouwen

NEXT MATCH • Feyenoord Vrouwen nemen het op tegen FC Twente

Van de redactie

Afgelopen weekend zou Feyenoord op bezoek gaan bij Fortuna Sittard. Al een paar dagen ervoor werd het veld onbespeelbaar verklaard door de sneeuw. Zo wacht het team uit Rotterdam nog altijd op de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Deze eerste wedstrijd staat komende zaterdag op het programma: Thuis tegen FC Twente, de koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie. 3 punten voor Feyenoord lijkt een utopie. 1908.nl blikt vooruit.

De tegenstander
FC Twente: de ongeslagen koploper van dit seizoen. De Goliath van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Alhoewel hier en daar wordt gefluisterd dat de Tukkers het de laatste wedstrijden zwaar hadden en dat het moeite kostte om te winnen, staan ze gewoon ongeslagen bovenaan. Dat de titel vorig seizoen naar Amsterdam ging deed zeer in Enschede, het mislopen van de Champions League dit seizoen strooide wat extra zout in de wonden. De missie om het kampioenschap weer naar Enschede te halen ligt wel op koers. Op de helft van de competitie heeft FC Twente 7 punten voorsprong op nummer 2 Ajax. Met 11 overwinningen en een doelsaldo van + 23 lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Onderlinge resultaten
Het is Feyenoord 1x gelukt om een punt te pakken tegen Twente. Dat was direct in de eerste confrontatie. Ondanks de hegemonie van Twente is Feyenoord pas 1x echt weggespeeld. In maart 2022 ging het met 6-0 ten onder. Vaak verloren maar met regelmaat lang uitzicht op een resultaat.

Seizoen Thuis Uit Uitslag
21/22 Feyenoord FC Twente 0-0
21/22 FC Twente  Feyenoord 2-1
22/23 FC Twente Feyenoord 6-0
22/23 Feyenoord FC Twente 0-1
22/23 FC Twente Feyenoord 2-1
23/24 FC Twente Feyenoord 3-1

Vorm

Feyenoord 🟠🔴🔴🟢🟢
FC Twente 🟢🟢🟢🟢🟢

Voorspelling 
Over de resultaten onder Torny is al veel gezegd en geschreven. Met hoge verwachtingen werd Torny binnengehaald maar de gewenste stap omhoog is nog niet gemaakt. Met Koga als versterking en naar verwachting een fitte Folkertsma moet het de 2e seizoenshelft beter gaan. FC Twente is dan niet de tegenstander waar direct winst tegen verwacht kan worden, het is wel een ideale pot om te laten zien dat er stappen gemaakt zijn tijdens het trainingskamp in Portugal.

De wedstrijd wordt zaterdag 27 januari om 16:30 uur gespeeld op Varkenoord. De wedstrijd wordt niet op ESPN uitgezonden. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is R. Groenewegen en hij wordt geassisteerd door Van Luijk en Koster. Wil je erbij zijn op Varkenoord? Voor slechts 5 euro koop je hier een kaart.

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Nog geen reacties