coen-moulijn-2

Jim Breeman Sports Photography

Fotoverslagen

Foto's herdenking Coen Moulijn: 'Nooit uit onze gedachten'

Karst

Exact dertien jaar geleden overleed Feyenoord-legende Coen Moulijn. Traditiegetrouw werden vandaag de poorten aan de Olympiazijde van het stadion geopend om het standbeeld van Mister Feyenoord te bezoeken en om stil te staan bij zijn overlijden.

Op deze dag overleed in 2011 Coen Moulijn op 73-jarige leeftijd. De ras-Feyenoorder was linksbuiten in de glorietijd van de club, toen vele prijzen werden gewonnen en internationaal de hemel werd bestormd. Moulijn speelde bijna zijn gehele carrière bij Feyenoord, wat hem de bijnaam ‘Mister Feyenoord’ opleverde. 

coen-moulijn-1
Foto: Jim Breeman Sports Photography

Dit jaar was er geen officieel herdenkingsmoment. Feyenoord staat iedere vijf jaar, gerekend vanaf het tiende sterfjaar van Coen Moulijn, grootser stil bij zijn overlijden. Dit is afgestemd met Adrie Moulijn, de weduwe van Coen Moulijn. Toch was Adrie Moulijn vanochtend al bij het stadion om samen met Feyenoord en supportersvereniging de Feijenoorder haar overleden man te herdenken.

adrie-moulijn
Adrie Moulijn herdenkt haar overleden man (foto: Feyenoord).
bloemen-standbeeld-coen-moulijn
Bloemen van FSV de Feijenoorder bij het standbeeld van Coen Moulijn (Foto: Feyenoord).
coen-moulijn-standbeeld
Coen Moulijn met een sjaal van de Feijenoorder tegen de kou (Foto: Feyenoord).

Delen

Reacties

Prachtig dat de redactie vandaag twee artikelen wijdt aan de grootste Feyenoorder aller tijden die zijn club tot aan zijn dood altijd trouw is gebleven.

Coen Moulijn moest naast zijn carrière bij Feyenoord nog hard werken. Net geen 50 jaar had hij een fraaie kledingzaak aan de Langenhorst. De kleding die hij verkocht was van hoogwaardige kwaliteit. In wezen heeft Feyenoord hem te weinig beloond.

In 1972 stopte hij. Het gemiddeld aantal toeschouwers per wedstrijd duikelde direct met 10.000. Velen kwamen dus speciaal naar de Kuip om te genieten van zijn acties aan de linkerflank. Kijk eens hoeveel extra recettes zijn weergaloze dribbels onze club hebben opgeleverd.

Wel mooi dat club en Legioen hem blijven eren en dat we onze held nooit zullen vergeten. Hij zit voor eeuwig in ons hart.