yv-06-03-2021-14002021

VK Sportphoto

Nieuws

Frank Arnesen: “Verdomme, we gaan verliezen”

DeKatwijkseMessias7

Afgelopen zomer nam Feyenoord afscheid van Frank Arnesen. In gesprek met Feyenoord Magazine blikt hij terug op zijn periode in De Kuip. Zo vertelt hij onder andere over hoe hij, met zijn verslechterde gezondheid op dat moment, koste wat kost de finale in Tirana wilde bijwonen. Daarnaast liet het verlies in Eindhoven dit seizoen (4-3) zien dat Arnesen de club zeker nog niet vergeten is.

De Deen denkt graag terug aan zijn periode in Rotterdam, die niet altijd even makkelijk was. Zo moest de scouting helemaal opnieuw worden ingericht, hielp Sportsology de club herstructureren, moest er een nieuwe staf komen toen Dick Advocaat afzwaaide en werd er nieuw beleid uitgezet voor de jeugdopleiding.

Ook kampte Arnesen met gezondheidsklachten. Maar de winnaar die hij is, liet hij zich niet weerhouden om door te gaan. Met alle gevolgen van dien. Door problemen met zijn opgezwollen knie werd Arnesen geadviseerd om niet naar Tirana af te reizen voor de Conference League-finale. Toch wilde de technisch directeur de eindstrijd niet missen. Hierdoor zat hij een dag voor de finale met 38.5 graden koorts op zijn hotelkamer, met wat achteraf een potentieel levensgevaarlijke infectie bleek te zijn. "Op de dag van de finale heb ik alleen maar in bed gelegen. Ik voelde me shit, maar uiteindelijk ben ik toch naar het stadion gegaan", zo blikt hij terug. Helaas werd het niet de opsteker, waarvan hij hoopte dat het zou worden. 

Eenmaal terug in Nederland moest Arnesen zich volledig focussen op zijn ‘wedstrijd’. Dit was tegelijkertijd ook de reden dat Feyenoord het verstandiger achtte om afscheid te nemen van de technisch directeur, omdat niet te voorspellen was hoe de gezondheid van Arnesen in de toekomst zou verlopen. Er bestaat altijd een kans dat de infectie terugkomt. “Het was fingers crossed dat ik de wedstrijd tegen de bacterie zou winnen. Ik heb dat ook echt als een wedstrijd benaderd. Ik dacht: Ik moet dit winnen, zelfs als er verlenging nodig is”, aldus Arnesen.

Inmiddels gaat het beter met Arnesen. Zo zat hij in september in het Philips Stadion en zag hij hoe Feyenoord bijna een punt uit het vuur sleepte. Dit mocht helaas niet zo zijn, omdat PSV-verdediger Obispo er tien minuten voor tijd toch voor zorgde dat de punten in Eindhoven bleven. De voormalig technisch directeur van zowel Feyenoord als PSV had toch (onbewust) een voorkeur: “Verdomme, we gaan verliezen”. Zijn liefde voor Feyenoord voerde op dat moment dus de boventoon. Iets wat ook blijkt uit het feit dat de Deen eigenlijk wel hoopt dat Feyenoord nog dichter naar Ajax en PSV kruipt de komende jaren. "Dat gaat deels over geld, maar zeker ook over een goede organisatie. Als je dat de komende jaren door kunt zetten, dan ziet het er goed uit voor Feyenoord."

Dat de liefde vanuit de spelers en wederzijds was, bleek uit zijn afscheid. Bescheiden als de voormalig technisch directeur is, wilde hij geen groots afscheid. In plaats daarvan werd er afscheid genomen na een training op 1908. "Dat was echt een heel leuke dag, met veel mooie woorden. Ik heb ook veel berichten gehad van spelers en stafleden. Dat is een mooie waardering, waardoor ik voelde dat ik het niet zo slecht heb gedaan."

Delen

Reacties

Zou toch mooi zijn om deze man te bedanken bij Feyenoord - Ajax.
Voor de wedstrijd op de middenstip even onze dankbaarheid tonen!!!
Geef hem heel rap zijn plekkie terug !
Oprecht jammer dat hij weg is. Een vriendelijke man met veel ervaring en know-how. De grondlegger van de successen
Ik zie hem wel ooit terugkeren en welke functie dan ook. We'll see!
Geweldige speler. Geweldig werk verricht voor Feyenoord. Erg jammer dat het zo moest lopen.
@FTM Is er echt geen enkele mogelijkheid dat Frank nog terugkeert bij feyenoord?
Uitgesloten. Niet voor niets uitgekocht. #SmilingFrank
Blij voor hem dat ie weer een beetje erbovenop is. Bedankt voor al je werk Frank! Het ga je goed!