Bevestigd
KNVB Logo (Soccrates Images)

Soccrates Images

Nieuws

Frank Paauw aangesteld als nieuwe voorzitter KNVB

Karst

Frank Paauw is aangesteld als de nieuwe voorzitter van de KNVB. Hij is gekozen tijdens de bondsvergadering met meer dan de helft van de stemmen, dat meldt de NOS. Feyenoord stemde niet op Paauw, die in totaal 31 van de zestig stemmen kreeg, maar op Hans Nijland. 

Tijdens de bondsvergadering mochten zestig afgevaardigden namens 1,2 miljoen KNVB-leden hun stem uitbrengen voor een nieuwe voorzitter: dertig personen die regio's in het amateurvoetbal vertegenwoordigen en dertig bestuurders van profclubs. Van de zestig stemmen gingen er 31 naar Frank Paauw, twintig naar Hans Nijland en zeven naar Jeanet van der Laan. Twee stemmen waren ongeldig.

Voetbalsupporters zijn kritisch over de aanstelling van Paauw. Zij vroegen Hans Nijland om zich kandidaat te stellen. De oud-directeur van FC Groningen besloot dat te doen en kreeg voldoende steun vanuit de clubs, maar dat was achteraf toch onvoldoende.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Achja
Dan heb je straks in elk uitvak een macht aan ME’ers dat kan alleen maar goed gaan als je het mij vraagt (ownee daar is geen geld voor)

Of wat iedereen verwacht en hoopt die nog niet eerder in een uitvak is geweest
Dat uitsupporters indd niet meer worden toegelaten
Heel de beleving van de sportieve rivaliteit is al zolang ver weg in de klassieker

Kan het me haast niet voorstellen
Maar dit is wel het begin van het einde
Best triest
Beter een halve haan dan een hele pauw
Democratie is ver te zoeken in Zeist
Er is gestemd volgens van te voren vast gestelde regels waar iedereen mee heeft ingestemd dus die democratie hoefde in Zeist helemaal niet gezocht te worden, niemand was hem nl. kwijt.
Dit is volgens mij een ceremoniële functie en heeft weinig tot niets te maken met actief (supporters) beleid van de bond.
Stemde Feyenoord op Paauw of op Nijland? En als deze aanstelling betekent dat die ellende met supporters (vuurwerk in vakken gooien enzo) veel harder wordt aangepakt, die mafketels met bivakmutsen geweerd worden en vader met zoon/dochter weer normaal naar een wedstrijd kan, dan is het een topkeuze..
Er staat Feyenoord stemde niet op Pauw. Dit is waar het op veel vlakken misgaat in de wereld.
Denk eerder dat je meer van hetzelfde krijgt op supportersgebied; de makkelijke weg kiezen en de massa laten opdraaien voor de kleinere groep daders. Men heeft altijd de mond vol van Engeland en Duitsland maar daar doen ze het op de juiste manier; Daar pakken ze alleen daders aan en niet de hele groep. Bovendien benadrukken ze ook vooral wat goed gaat. En er gebeurt overigens ook nog zat daar, zowel in als buiten de stadions.
Bobos hebben schijt aan supporters, dat is inmiddels wel duidelijk