Betrouwbaar
Brian Priske | Pro Shots

Pro Shots

Nieuws

'Priske wil assistenten meenemen bij overstap naar Feyenoord'

Stan

Sparta Praag-trainer Brian Priske staat hoog op het steeds kleiner wordende lijstje van kandidaten voor de managerspositie bij Feyenoord. Volgens het Algemeen Dagblad staat de Deen te trappelen om de overstap naar De Kuip te maken en wil hij graag zijn twee assistenten met zich meenemen. 

Dennis te Kloese was de afgelopen dagen in Mexico te vinden, waar hij te gast was bij de bruiloft van Santiago Gimenez en zijn vriendin Fer Serrano, en zal aan het einde van de week weer in Londen neerstrijken om de Champions League-finale bij te wonen. Op woensdag zal hij even terugkeren in Rotterdam, waar Toon van Bodegom hem zal bijpraten over de situatie rondom Priske, zo beschrijft AD-journalist Mikos Gouka. De commissaris van Feyenoord is samen met Te Kloese verantwoordelijk voor het identificeren en aanstellen van de nieuwe trainer.

De club is in die zoektocht dus onder andere gecharmeerd geraakt door Brian Priske, die Sparta Praag op aanvallende wijze laat spelen en de afgelopen twee seizoenen kampioen maakte. De trainer zou op zijn beurt graag de overstap maken naar Rotterdam-Zuid, maar wil volgens het AD daarbij wel zijn twee assistenten Lars Fris en Christian Clarup aan zijn staf toevoegen. Priskes zaakwaarnemer Christian Anders zal de komende dagen proberen tot een akkoord te komen tussen Feyenoord, Priske en zijn assistenten Fris en Clarup. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Net even wat wedstrijden gezien van Sparta Praag maar in m’n optiek toch ander soort voetbal. Minder balbezit, meer een directieve stijl (bal sneller naar voren), pressing rond de middellijn…warm word ik er nog niet van
Kevin muscat 1vd overgebleven kandidaten??
Ik wet niet of het diensteverband van Christian Clarup bij de Deense bond ingaande 1 juni 2024 betekent dat hij tijdens het EK actief is, maar dat ligt wel voor de hand. In dat geval is het, gelet op het feit dat Sipke Hulshof zijn ad-hoc dienstverband bij de KNVB moet opzeggen interessant of Feyenoord vergelijkbare voorwaarden stelt.
Verder lijkt het gezien het vertrekt van Hulshof en Ruben Peeters zo dat er vacatures zijn die je met Friis en Clarup kunt invullen. ik denk dat Feyenoord er verstandig aan doet om in plaats van de volgens mij ook vertrekkende Reijnen (het waren 5 geweldige maanden) naast John de Wolf een tweede meer clubgebonden man te benoemen. Alles bijeen is er veel dat pleit voor de komst van Priske en co.
Inderdaad niet meer dan logisch. Hopelijk blijft John de Wolf wel in de staf.
Natuurlijk volkomen logisch, gebeurt inmiddels haast wel altijd denk ik en op dat gebied zijn er natuurlijk toch een paar vacatures. Is die clarup echt een assistent of zou dat meer de vervanger zijn van peeters als head performance?
Ook benieuwd wat dit zou betekenen voor de interesse in krejci die er een tijd terug vanuit feyenoord was. Als ze nog steeds positief naar hem kijken lijkt me dat samen met de grote interesse in hancko een mogelijke optie, lijkt gezien zijn statistieken een erg goed seizoen daar gedraaid te hebben, alleen de laatste jaren wel regelmatig wat blessures.
Heeft feyenoord vitik ook de laatste tijd gevolgd, dan schijnt ook de nodige interesse in te zijn?
Dat is nou precies wat er bij Feyenoord niet deugt. Een voorzitter van de RvC die zich met de beleidsuitvoering bemoeit terwijl hij ook de geacht wordt die zelfde directie te beoordelen op dat beleid. Als het bij clubs echt fout gaat zijn het nooit de verkeerde keuzes die daar het meest toe leiden maar dit soort bestuurlijke incest. Want dan kunnen mensen niet meer op hun fouten worden aangesproken door degenen die dat zouden moeten doen omdat die zelf net zo verantwoordelijk zijn voor die keuzes. En dan gaat het van kwaad tot erger.
Ik ben heel benieuwd wat deze gast kan brengen. Heb wel vertrouwen in dennis ter kloese dus hoop dat dit ons weer verder brengt en ze zich kunnen gaan richten op de selectie
Daarna nemen wij: Ladislav Krejčí, Martin Vitík en Lukáš Haraslín over ?
Heb in een artikel gelezen dat ik van een Tsjechische gast doorgestuurd kreeg wel gelezen over Feyenoord en Vitik. En daarnaast ook over Cerny de ex-twente speler. Andere twee namen niet maar Krejci is wel een oude bekende voor ons.
Dit is tegenwoordig niet meer dan normaal bij een topclub. Verder gaat het erom, dat hij het maximale uit z'n spelersgroep weet te halen. Met wat voor systeem boeit me dan weer minder. Als hij mij op een andere manier, dan met 4-3-3 enthousiast kan krijgen, vind ik het ook goed. Als hij z'n spelers ten volste weet te benutten, krijgt hij ons wel mee.
Dus eigenlijk is de shortlist van tafel en is er maar 1 kandidaat meer over. Priske...
Dat denk ik niet, volgens mij heb ik hier al een aantal keer aangegeven dat er twee kandidaten zijn, Priske en Sahin , waarbij Sahin het nadeel heeft weinig ervaring te hebben
Speelde bij Antwerp echt mega saai verdedigend voetbal… hoop wel dat de pressing stijl van slot beetje wordt gezien als leidraad in de zoektocht.
Topcoach, maakte Sparta Praag na 9 jaar weer eens kampioen en gelijk tweemaal op rij. Kent Hancko goed, dus zal ongetwijfeld door hem aanbevolen zijn. En wil kennelijk ook nog dolgraag komen.
Hoezo kent ie Hancko goed?
Hij zit er net 2 jaar.
Hahaha op YouTube een filmpje gevonden 3 dagen geleden gepost alsof ze daar al afscheid aan het nemen zijn van Priske. https://youtu.be/QjLrLocS1Nw?si=c-iJKTjz4ocvj6WN
Christian Clarup is ook de performance coach van het Deense elftal en daar zijn we allemaal wel blij mee denk ik...
Als hij komt misschien direct maar Krejci meenemen van Sparta Praag mocht Hancko weggaan en voormalige Midtjylland speler Evander oppikken bij Portland als eventuele vervanger van Timber. Die kan trouwens ook op 10 spelen.
Op zich heeft Feyenoord al Beelen en Trauner voor die positie. Als Trauner vertrekt of Priske 3-4-3 gaat spelen is het wel een optie. Of kan Vitik ook goed als rechtsback uit de voeten? Of Priske ook echt de trainer wordt is nog wel afwachten, maar anders zijn dit ook interessante spelers.
Btw Evander gekocht voor 9,5 mln door Portland en nog best lang contract.., dus zal helaas en waarschijnlijk niet haalbaar zijn voor ons...
Op transfermarkt staat Evander op 8 miljoen ingeschaald maar dat lijkt me inderdaad veel te weinig gezien zijn aankoopwaarde, contractduur en statistieken. Als Timber zou vertrekken zou dat wel tegen een hoog bedrag zijn, maar ik neem aan dat Feyenoord zeker geen bedragen boven de 15 miljoen voor spelers gaat uitgeven. Van dat lijstje dat 1908.nl van interessante spelers voor Feyenoord had gemaakt leek Marcel Ruiz van Toluca me trouwens interessant: zo te zien een technisch prima speler die op 6 en vooral 8 goed uit de voeten kan.
Btw Evander gekocht voor 9,5 mln door Portland en nog best lang contract.., dus zal helaas en waarschijnlijk niet haalbaar zijn voor ons...
Geen idee wat ik er van oet vinden. Ik ken heel die kerel niet!
Zolang John de Wolf maar kan blijven, maar dat denk ik wel, want dit is 1 assistent-trainer en 1 performance manager. Je hebt nog een tweede assistent nodig en dat kan de Wolf dan mooi zijn.
John had al aangegeven in zijn Insta-stories dat hij zou blijven, nog voor Slot zijn vertrekwens duidelijk maakte, dus bij de eerste berichten al. Slot heeft ook een assistent en een performance manager meegenomen dus lijkt me niet verkeerd als je die nu in één klap kunt aanvullen. Dan is het team weer compleet denk ik? Sinds ik hier las dat Priske op het lijstje staat gaan zoeken en hij doet het prima, speelt ook Slotbal dus zou best een goede vervanger kunnen zijn. Pusiç heeft immers ook al aangegeven dat hij in principe gewoon nog 2 jaar in Oekraïne zit dus dat is denk ik ook niet actueel? Zou ook raar zijn, eerst verkopen aan hen en nu weer terugkopen 😅 Blijft een spannende tijd maar @FeyenoordTM houdt ons goed op de hoogte dus komt goed.
Enige nadeel aan Priske vindt ik zijn systeem, hij speelt 3-5-2 daar ben ik absoluut geen fan van. Dat moet meteen klaar zijn als hij hier trainer wordt, er moet gewoon 4-3-3 gespeeld worden.
In de Europa League speelde hij vaker 3-4-3
Vindt ik alsnog geen fijn systeem voor ons, tenzij je een cvm als derde verdediger op stelt zodat die veel meer voetballend gaat spelen, dan kan het wel.
Speelt met verschillende systemen. Het liefst met 4 verdedigers zelfs. Hij zal wss wel kijken naar wat voor een selectie hij heeft en wat daar het beste bij past
er moet helemaal niks, al dat gezeik over getalletjes, gewoon leuk aanvallend voetbal spelen en winnen
Hij speelt geen 3-5-2. Hij speelt nu 3-4-3 nadat hij begonnen was met 4-3-3. Bij Antwerp heeft hij veel geswitcht omdat eigenlijk niets lekker liep. Daar eindigde hij volgens mij met 3-5-2. In Denemarken speelde hij vrijwel altijd 4-2-3-1. Systeem laat hij afhangen van het spelersmateriaal.
@FeyenoordTM vind jij de andere kandidaten die er nog zijn beter?
Het maakt toch niet uit wat @ftm vind?
Hij brengt alleen nieuws, facts , weetjes etc etc.
@ftm bepaald niet qat er gaat gebeuren bij Feyenoord 😅
Kan het toch gewoon vragen pik! Hij weet wel wie die andere kandidaten zijn
Tuurlijk mag hij dat vragen.
Maar nogmaals hier kan @ftm toch niets mee?.
Ik bedoel R bepaald niet wie er word aangesteld. Dus wie hij dan beter vind doet er eigenlijk niet toe😅
Oke dus hij mag niet vragen wat zijn mening daar over is? Denk dat het hem wel uitmaakt wat @ftm vind anders zou die er wel niet om vragen toch.
ja vind ik ook. als hij denkt dat ftm verstand heeft van trainers
Ze winnen gewoon Priskes met zijn drieën, ik ben voor!
Hopelijk gaan we veel winnen inderdaad.
Lees steeds meer berichten over zijn aanstelling binnenkort. Benieuwd hoe hij het gaat doen. Er is iig over nagedacht en Hancko is schijnbaar wel positief over hem
Clarup is geen assistent, maar een Performance Manager van Sparta Praag. Vroeger ook bij Midtjylland gewerkt met Priske.

Zou dus de vervanger kunnen worden van Ruben Peeters.
Christian Clarup ook performance coach Deense elftal!!! ;-)
Ik las dat hij inderdaad ook bij Denemarken de Fysieke Trainer is. Doet ie goed dan
“Priskes zaakwaarnemer Christian Anders zal de komende dagen proberen tot een akkoord te komen tussen Feyenoord, Priske en zijn assistenten”

Maar het is niet concreet hoor!
Concreet is het pas als er daadwerkelijk biedingen op tafel liggen
Is steeds gebruikelijker, gewoon instemmen mits er plek is voor John natuurlijk!!
Komt goed uit want die van ons zijn bijna allemaal weg..
Laten die van ons op John na, nu mee zijn met Slot dus gelukkig kent hij er nog een paar