fsv de feijenoorder1

Nieuws

FSV De Feijenoorder reageert op straffen UEFA

Van de redactie

Supportersvereniging FSV De Feijenoorder heeft zich uitgesproken over de straffen die Feyenoord door de UEFA zijn opgelegd naar aanleiding van uiteenlopende vergrijpen bij wedstrijden in de Conference League.

Bij Feyenoord is lopende het seizoen voor 475.000 euro aan sancties op de deurmat gevallen. Bovendien mag de club tijdens de eerstvolgende Europese uitwedstrijd geen supporters meenemen en moet de Noordzijde bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd gesloten blijven.

FSV De Feijenoorder zegt over de opgelegde straffe en met name het afsteken van vuurwerk; “Wij balen enorm van de door de UEFA opgelegde straf die buitenproportioneel is, zeker gezien het feit dat de UEFA en de partners van de UEFA maar wat graag gebruik maken van de sfeerbeelden uit de stadions in hun promotiecampagnes voor radio en tv”. De Feijenoorder geeft aan voor sfeervolle stadions te zijn met oog voor veiligheid; “Het ontsteken van vuurwerk bij voetbalwedstrijden is niet toegestaan, maar niemand zal ontkennen dat het de sfeer in het stadion een enorme boost geeft. We hopen dat sfeervolle stadions in de toekomst niet langer leiden tot buitenproportionele straffen, maar tot acceptatie zodat er gekeken kan worden naar hoe supporters op een veilige manier hun club kunnen steunen op de manier die ze zelf willen.”

Over de opgelegde geldboetes zegt De Feijenoorders het volgende: “De straffen die opgelegd worden zijn discriminerend omdat de UEFA in drie rangen competities wel extreem onderscheidt maakt in prijzengeld, maar de boetebedragen voor iedereen hetzelfde zijn. Hiermee worden clubs uit de laagste competities buitenproportioneel gestraft. Een organisatie die zijn mond vol heeft over ‘equal game’ moet zich er ook naar gedragen”. 

De Feijenoorder heeft haar zienswijze aangekaart bij de FSE (Europese verbond van supportersverenigingen, red.) en de UEFA. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties