De Kuip in vuur en vlam!

Nieuws

Nieuwe UEFA straffen | Boetes en dichte tribunes

Van de redactie

Feyenoord heeft van de UEFA wederom fikse straffen gekregen naar aanleiding van het tweeluik tegen Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League. 

Voorafgaand aan de wedstrijd in De Kuip werd massaal vuurwerk afgestoken door supporters op de Noordzijde. De UEFA heeft dat bestraft met 40.000 euro boete en het sluiten van de Noordzijde tijdens de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd. Tijdens de return in het Stade Velodrome van Marseille heeft de UEFA waarnemer geconstateerd dat er projectielen zijn gegooid vanuit het vak met Feyenoorders. Dit heeft geleid tot een factuur van 30.000 euro. Bovendien mag Feyenoord tijdens de eerstvolgende Europese uitwedstrijd geen supporters meenemen.

Feyenoord heeft in het seizoen 2021/2022 in totaal 19 Europese wedstrijden gespeeld, waarmee het de finale wist te bereiken. De ‘Road to Tirana’ is daarmee de langste en meest succesvolle Europese campagne sinds twintig jaar. De boetepot van de UEFA is tijdens deze reeks gespekt met ruim 475.000 euro aan sancties. Het betreft de totaalsom voor uiteenlopende vergrijpen rondom wedstrijden, zoals het afsteken van vuurwerk, het blokkeren van trappen, ondeugdelijke organisatie en het gooien van voorwerpen. Nog nooit heeft Feyenoord in een seizoen zoveel naar de UEFA moeten overmaken.  

De straffen waarbij supportersvakken worden gesloten zullen volgens seizoen van kracht zijn, tijdens de eerstvolgende wedstrijden in de poulefase van de Europa League. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties