geertruida

VK Sportphoto

Nieuws

Geertruida: "Dat soort dingen worden dan de media in geslingerd en dat is irritant"

Stan

Naast het afscheid van Arne Slot gold de wedstrijd tegen Excelsior vermoedelijk ook voor een aantal spelers als hun laatste optreden in De Kuip. Een van hen is Lutsharel Geertruida, die als enige van alle selectiespelers al van de partij was toen de succestrainer medio 2021 het roer overnam bij Feyenoord. 

"Op de vraag of Excelsior-thuis ook mijn laatste wedstrijd was, daar kan ik gewoon nog geen duidelijk antwoord op geven", vertelt Geertruida na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen tegenover het Algemeen Dagblad. De vice-aanvoerder van Feyenoord was vorig jaar al dicht bij een overgang naar RB Leipzig, maar die deal ging op het laatste moment niet door.

Met nog een eenjarig contract in Rotterdam lijkt een transfer voor de multifunctionele verdediger nu echter niet meer te voorkomen. "Er valt nog weinig over te zeggen. Wat ik wel kwijt wil is dat het onzin is dat ik veel geld zou hebben gevraagd om bij te tekenen. Er wordt helemaal niet over contractverlenging meer gesproken. Dat soort dingen worden dan de media in geslingerd en dat is irritant, want het klopt niet."

Na drie geweldige seizoenen onder Slot, waarin Geertruida uitgroeide tot sterkhouder en international, lijkt een transfer naar een Europese topclub een mooie beloning. De mandekker zelf wil niet te ver vooruit kijken. "We gaan zien wat er gaat gebeuren, ik heb nog een contract bij Feyenoord. Het EK staat voor de deur en ik hoop straks in de definitieve selectie te zitten."

Ontwikkeling
Mocht Geertruida inderdaad zijn geliefde Rotterdam-Zuid achter zich laten, dan doet hij dat na een jaar waarin Feyenoord de KNVB Beker veroverde en het op een na hoogste puntenaantal in de clubgeschiedenis haalde. "We hebben een mooi seizoen gehad, al blijft het jammer dat wij nooit echt om de titel hebben kunnen strijden. Met 84 punten ben je in veel seizoenen gewoon landskampioen. Na de winterstop pakten we vijf punten meer dan PSV. Maar echt spannend is het helaas nooit geworden, PSV heeft het echt heel goed gedaan."

Ondanks dat een prolongatie van het kampioenschap er niet in zat, beleefde Geertruida individueel weer een topseizoen. Als verdediger tekende hij voor acht doelpunten en vijf assists in de competitie en scoorde hij ook in het bekertoernooi. Sinds de entree van Slot bij Feyenoord heeft de trainer veel vertrouwen gehad in de kwaliteiten van het product van Varkenoord, die naar eigen zeggen veel te danken heeft aan de vertrekkende coach. "De waardering voor de trainer spatte er vanaf. Hij heeft veel veranderd en wij hebben qua voetbal grote sprongen vooruit gemaakt. Ik was verdediger, maar speelde veel op het middenveld. Slot is heel belangrijk voor mijn loopbaan geweest."

Voor Feyenoord mag het seizoen dan voorbij zijn, voor Geertruida gaat de knop weer snel om richting het EK in Duitsland. Hij krijgt even tijd om zich weer op te laden en meldt zich dan maandag 27 mei op Zeist voor een trainingsstage met een groot deel van de Nederlandse voorselectie. "Maar in de vrije week train ik voor mezelf hoor. Dan hoop ik erbij te zijn. De afsluiting tegen Excelsior was mooi. Maar het gaat snel in de voetballerij, we gaan weer door."

Delen

Reacties

En toch altijd maar 1 jaartje bijtekenen zodat je makkelijker weg komt.
Ongetwijfeld door je geweldige zaakwaarnemer.
Maar buiten dat ook ik hem een echte Feyenoorder vind zal dat toch altijd aan hem blijven kleven.
Naar buiten door de kleine voordeur.
Is niet meer te behouden en is zeker een speler die later zal terugkomen. Geweldig seizoen gehad, ben benieuwd waar hij naar toe gaat.
Ik hoop dat Slot hem wil meenemen naar Liverpool. Zou geweldig zijn
Slot heeft geen zeggenschap bij liverpool qua spelers halen.
Feyenoorder in hart en nieren, doet zeer om hem te laten gaan. Maar vanwege zijn contract is er geen andere oplossing mogelijk.
Verkopen is noodzakelijk in zijn situatie.