yv2023820yv2023820a1a00467-1

VK Sportphoto

Nieuws

Geertruida kan zaterdag starten; Dilrosun niet bij de selectie

Stan

In tegenstelling tot Bart Nieuwkoop is Lutsharel Geertruida fit genoeg om zaterdag tegen sc Heerenveen in actie te komen. De multfunctionele verdediger liep bij het Nederlands Elftal een blessure op, maar kan volgens Arne Slot gewoon in de basis beginnen. Javairô Dilrosun, die in verband wordt gebracht met een transfer naar het Turkse Başakşehir, zit niet bij de selectie tegen de Friezen. 

"Bij Lutsharel was het vrij snel duidelijk dat het naar verwachting niet zo'n groot probleem zou zijn richting het weekend. En dat blijkt het ook niet te zijn", zegt Slot over zijn vice-aanvoerder.

De blessure die Ayase Ueda opliep is dan ook een groter probleem voor Feyenoord. "Bij Ueda baal je natuurlijk wel extra. Niet zozeer voor het weekend, alhoewel elke speler die je mist is vervelend. Maar een van de redenen om zoveel geld uit te geven aan een spits was ook om die eerste twee wedstrijden schorsing van Santiago Gimenez op een goede manier in te vullen. Dat is niet de enige redenen, maar wel één van de. Dan is het wel balen dat hij én dit weekend niet kan invallen én dinsdag niet kan spelen."

Dilrosun
Ondanks dat Javairô Dilrosun werd gelinkt aan een vertrek bij Feyenoord, staat de buitenspeler na het sluiten van de Nederlandse transfermarkt nog altijd onder contract in Rotterdam-Zuid. "Hij heeft geen transfer gemaakt dus hij is onderdeel van de selectie, maar hij zit morgen niet bij de selectie", zegt Slot daarover. Dilrosuns absentie in de wedstrijdselectie heeft echter niks te maken met de geruchten rondom een overstap naar Başakşehir. "Dat heeft meer te maken met het aantal buitenspelers dat we tot onze beschikking hebben."

Delen

Reacties

Gimenez ook gewoon starten, met z'n jetlag?
Nieuwkoop geblesseerd. Eerst rood, puntverlies en twee wedstrijden schorsing en nu dit weer. Hij zit er nog niet lekker in zal ik maar zeggen.
We hebben er geen *** aan. Maar goed hij is wel 100 x beter dan Pedersen hoor ik de hele tijd.
@FTM Hoe heet is de interesse in Dilrosun? Als dat echt heet was kwamen ze niet op de laatste dag toch?
Je kan hem ook andersom zeggen, waarom zou je op de laatste dag peilen als je geen interesse hebt
Hij zit niet bij selectie omdat wegens kwaliteit niet wegens transfer.