Bevestigd
Geertruida Oranje

VK Sportphoto

Nieuws

KNVB bevestigt: Geertruida geblesseerd en verlaat trainingskamp Oranje

Karst

Lutsharel Geertruida heeft het trainingskamp van Oranje definitief verlaten. Gisteren werd al bekend dat hij geblesseerd uitgevallen was tijdens een training, maar nu is bevestigd dat de verdediger definitief afwezig zal zijn voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar. Of Geertruida ook wedstrijden van Feyenoord moet missen is nog onduidelijk.

De ernst van de blessure van Geertruida en hoelang hij mogelijk niet inzetbaar zal zijn is nog onduidelijk. Volgens de KNVB is Geertruida niet 'wedstrijdfit'. De medische staf van Feyenoord zal de komende dagen onderzoek verrichten om de ernst van de blessure vast te stellen. De Rotterdammers staan voor een drukke periode met een vol schema. Volgende week zaterdag begint Feyenoord aan het volle programma met de stadsderby tegen Excelsior. Midweeks staat de cruciale ontmoeting met Atletico Madrid op het programma, wat cruciaal is voor het vooruitzicht op overwintering in de Champions League. Later diezelfde week staat de confrontatie met de koploper van de Eredivisie gepland.

Geertruida was de afgelopen interlands een vaste waarde in de basisopstelling van het Nederlands Elftal, en zijn afwezigheid zal ook voor de nodige aanpassingen zorgen in het elftal. Bondscoach Koeman staat nu voor de uitdaging om eventuele vervanging te vinden voor de belangrijke wedstrijd tegen Ierland die morgenavond wordt gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Is Mark81 al gespot om z'n fout toe te geven?
Risico’s op blessures bij het nationale elftal statistisch gezien aantoonbaar groter dan bij Feyenoord, Luts is daar een goed voorbeeld van. Daar komt bij dat het (uiteraard) om onze beste spelers gaat. Dit soort grapjes kan ons de overwintering in de CL kosten, mede omdat onze rechterflank momenteel niet op z’n sterkst is.
Mooi nu gewoon herstellen bij de club.
Als die er maar bij is tegen Atletico.
Hopelijk een snel en spoedig herstel. no luts no glory
Het feit dat hij het nog even heeft aangekeken, bied mij voorlopig iig wat hoop dat hij geen wedstrijden van Feyenoord hoeft te missen.
Luts is Feyenoorder, die lopen sws nooit weg in tegenstelling tot anderen, dus zegt niet heel erg veel.