fr12jim-huldiging-147

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

'Gemeente start met voorbereiding eventuele huldiging op de Coolsingel'

Twan

Ondanks de acht speelrondes die nog te spelen zijn, is de gemeente begonnen met de eerste voorbereidingen voor een huldiging op de Coolsingel. Reden hiervoor is dat gemeente Rotterdam in ieder geval niet te laat wil zijn. Zo meldt het Algemeen Dagblad.

Afgelopen seizoen liet gemeente Rotterdam twee weken voor de finale van de Conference League weten dat een huldiging op de Coolsingel bij winst niet mogelijk zou zijn. Het zou de gemeente niet meer lukken om hier genoeg materiaal en beveiliging voor te regelen, waardoor een eventuele huldiging in de Kuip zou plaatsvinden. 

Om te voorkomen dat eenzelfde situatie zal voorvallen, heeft de gemeente afgelopen maandag besloten de eerste voorbereidingen te starten. "Anders ben je te laat. Ook omdat het om een periode gaat waarin ook veel festivals worden georganiseerd.” aldus een woordvoerder. Ambtenaren zijn sinds deze week begonnen met het zoeken naar materialen en beveiliging. Ook wordt er contact opgenomen met de NS om een mobiliteitsplan op te stellen. 

Anderhalve maand geleden viel de huldiging voor het eerst ter sprake in een overleg. Burgemeester Aboutaleb en de wethouders vonden het toen nog te vroeg om ermee aan de slag te gaan. De winst op Ajax afgelopen zondag is de reden dat de gemeente ondanks dat er niets beslist is, nu wel begint. "Zekerheid heb je nooit, zeker niet met Feyenoord”, vertelt wethouder Vincent Karremans, "Maar we kunnen ook niet tot het laatste moment wachten.”

Delen

Reacties

Er komt organisatorisch heel wat kijken voor een eventuele huldiging in de stad. Verstandig dat de gemeente nu al start met de voorbereidingen. Meteen een protocol vastleggen zodat je bij een volgende gelegenheid kunt terugvallen op dingen die nu al benoemd zijn.
Kom op mensen nog 8 speelrondes laten we het vooral jinxen!
2017 op de Coolsingel is toch wel het hoogtepunt uit m’n leven, wat een droom om dat misschien weer opnieuw te mogen meemaken binnenkort
Wat was de huldiging in 2017 gaaf. Ik stond er in 1970 al maar dit was nog mooier. De grond trilde helemaal. Leek De Kuip wel.
Doe effe normaal...eerst weer van sparta winnen..word allemaal.nog lastig zat hoor ..
Ja, tegen sparta wordt idd lastig. Maar we mogen nog een keer verliezen en gelijk spelen. Maar als je tegen sparta punten laat liggen wordt je meteen al weer nerveuzer. Kom op winnen !!!!!!
Wanneer zou de eventuele huldiging zijn? Direct de week van officieel kampioenschap of pas na de laatste speelronde? Met oog op eventuele vakanties…
Hangt er denk ik van af wanneer het kampioenschap behaald wordt en eventuele plaatsing voor de finales KNVB Beker en Europa League (laatstgenoemde halve week na laatste speelronde)
Normaal gesproken wel. Maar stel dat je 14 mei kampioen wordt en je moet op woensdag nog een halve finale spelen. Dan doen ze dat echt niet. Luxe probleem. Maar laat maar doorkomen dat probleem.
Als we de dagen daarna nog europees moeten spelen dan gaan ze dat echt niet meteen doen. Ligt aan wanneer het is en wat er nog op het programma staat.