jens-toornstra-spandoek

Nieuws

“Gevoel voor Feyenoord is er nog, dat gaat nooit meer weg"

Van de redactie

Jens Toornstra speelde acht seizoenen voor Feyenoord waarin hij vele successen vierde. Afgelopen zomer verruilde hij de Rotterdammers voor een terugkeer naar FC Utrecht. 

Zondagmiddag treft hij zijn oude club in het shirt van de Domstedelingen. “Natuurlijk is dat gevoel voor Feyenoord er nog, dat gaat ook nooit meer weg”, zo vertelt de 33-jarige middenvelder in Algemeen Dagblad.

De 33-jarige middenvelder wordt bijna verlegen van alle aandacht rondom deze ontmoeting. “Het hoeft echt niet over mij te gaan, hoor. Ik ben niet zo speciaal. Ik snap het allemaal best, hoor. Feyenoord is een belangrijk deel van mijn leven, zal de club altijd blijven volgen. Anderzijds is het ook weer niet zo dat ik de nacht voor de wedstrijd uren wakker zal liggen van de zenuwen. Laten we niet overdrijven.”

Toornstra heeft Feyenoord in zijn hart gesloten. “Ja natuurlijk is dat gevoel voor Feyenoord er nog, dat gaat ook nooit meer weg. En dat zit ‘m niet in de spelers. Die komen en gaan tenslotte. Het zit ‘m veel meer in een man als Carlo de Leeuw, die helaas is overleden. Ik zie me nóg zitten in zijn materiaalhok, een plastic bekertje koffie in de hand. En maar lekker tegen hem zeuren over van alles en nog wat. Heerlijk. En zo kan ik nog honderd mensen noemen die niet per se voor het geld werken in De Kuip. Dát is Feyenoord; een club in dat soort mensen nog de sfeer ademt van een amateurvereniging.”

Feyenoord heeft te maken met diverse blessuregevallen en is naarstig op zoek naar versterking voor op het middenveld. De plek waar Toornstra uitstekend uit de voeten kan. Spijt van zijn overgang heeft hij niet. "Absoluut niet. Ik heb bewust voor FC Utrecht gekozen, omdat ik wekelijks wilde spelen en die speeltijd krijg ik hier. Nog wat plekjes stijgen op de ranglijst met Utrecht; dáár ben ik mee bezig. Ik ben niet het type van de koe in de kont kijken.”

Met zijn nieuwe club hoopt hij tegen Feyenoord een goed resultaat te halen. En waarom ook niet, aldus een lachende Toornstra. “Ik heb al acht jaar niet meer verloren van Feyenoord. Laten we ons daar maar aan vasthouden.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties