kokcu-1

VK Sportphoto

Nieuws

Telegraaf: ‘De leiding verwacht dat hij niet te behouden is’

Orkun Kökcü is bezig aan een sterk seizoen bij Feyenoord. Na de verloren Conference League finale vertrokken veel spelers naar andere clubs, maar de middenvelder bleef de club trouw. 

Kökcü blijft zich onder trainer Arne Slot ontwikkelen. Volgens de Telegraaf speelt de Turkse international zich nadrukkelijk in de kijker. “Als Kökcü kans ziet om de stijgende lijn in zijn carrière vast te houden, dan wordt ook hij steeds aantrekkelijker voor buitenlandse clubs”, aldus de krant.

Afgelopen zomer was er al volop belangstelling voor de 22-jarige middenvelder. Zijn prestaties van dit seizoen zullen de interesse vermoedelijk verder aanwakkeren, zo stelt de Telegraaf. “De leiding van Feyenoord houdt er stiekem al rekening mee dat de middenvelder na dit seizoen niet meer te behouden is.”

Kökcü heeft nog een contract bij Feyenoord tot medio 2025.

Delen

Reacties

Telegraaf, de grootste teringkrant in Nederland. Lekker negeren.
Het is ook mijn krant niet, maar wil je zeggen dan dat ze onzin verkondigen met dit bericht?
Voor deze feiten heb je helemaal geen Telegraaf nodig, maar ook geen VI, geen AD, geen internet, een heel klein beetje voetbalverstand is voldoende.
Want als je niet zie dat Kokcu erg veel potentie heeft zie je volgens mij helemaal niets.
Contract open breken wat geld er bij en samen er uitkomen dat hij weg mag voor een x bedrag na dit seizoen.
Het zou me niks verbazen als de Telegraaf maandag met het bericht komt dat met de Vrede van Münster er een einde is gekomen aan de Tachtigjarige Oorlog.
Ziek word ik van al dat oeverloos gelul over interesse en nog meer interesse zonder ook maar iets dat op feiten berust. Laat Feyenoord eens een team bij elkaar houden. Cl levert meer op dan je beste spelers wegdoen voor een weggeefprijs. 13 miljoen voor aursnes was een lachertje. 15 voor Malacia ook. Met die twee erbij had Feyenoord 9 punten los gestaan.
Achteraf zijn dat inderdaad koopjes geweest voor hun nieuwe clubs, maar wat ook mee moet wegen is het bepaalde plan waarmee spelers naar Feyenoord 1 komen vanaf de jeugdopleiding en andere clubs.

Het geval van Malacia is het perfecte voorbeeld van dat je vanuit de jeugd de Premier League kan halen. Jeugdspelers die nu in de opleiding spelen zien dat ook en krijgen daardoor vertrouwen in het feit dat Feyenoord in staat is om ze te helpen met het behalen van de top. Succesverhalen als Malacia en hopelijk ook Geertruida en Kokcu dragen bij aan het feit dat steeds minder toptalenten de overstap maken naar PSV en Ajax of naar buitenlandse clubs.

Het geval van Aursnes is een voorbeeld van een zeer getalenteerde voetballer die naar Feyenoord kwam om zich te kunnen laten zien op een groter podium, zodat hij kon imponeren en een toptransfer kon maken. Dat is iets wat bij Molde natuurlijk minder goed lukt dan bij Feyenoord, omdat er nou eenmaal meer scouts komen kijken bij de indrukwekkende Europese campagnes van onze club. Door de transfers van Aursnes maakt Feyenoord dus niet alleen op de korte termijn winst, maar in de toekomst zullen meer spelers uit mindere competities (die wel erg goed zijn maar ook erg goedkoop) inzien dat Feyenoord de perfecte plek is om zich te laten zien aan de top van Europa.

Op het moment dat we onze uitblinkers de kans ontnemen om een stap omhoog te maken, zal dat op de lange termijn alleen maar negatief uitwerken. En wat ook nog eens meespeelt is dat Feyenoord qua transferbeleid nog in haar kinderschoenen staat. Een jaar geleden was Kuyt nog onze grootste uitgaande transfer, en sindsdien hebben we voor 70 miljoen verkocht. Het transferrecord van Sinisterra zal verbroken worden door Kokcu, en daarna komt er weer iemand anders dat record op zijn beurt weer verbreekt. Als we blijven presteren op Europees niveau, is een transfer van het niveau van Gakpo niet ondenkbaar :D
Dit soort verhalen hebben altijd twee kanten, als 020 twee of drie vertrokken spelers hadden gehouden, of als PSV Gakpo had gehouden….
De grootste parel van onze club sinds Robin van Persie..
Zeker weten!
Vind nog dat hij te weinig erkenning krijgt voor zijn prestaties, al is dat dit seizoen langzaam aan het veranderen.
Iedereen op tv is altijd zo vol over Gravenbergh of Simons, onze Kokcu is zeker niet minder en ik denk zelf zelfs beter als beiden, maar heb rood wit bloed dus kan zijn dat ik niet geheel objectief ben.
Wel gedurfde uitspraken allemaal hoor, Telegraaf! Slot geniet Europese belangstelling, Kokcu gaat na dit jaar een transfer maken. What's next, Feyenoord krijgt een nieuwe kledingsponsor?
WilfrietGnonto
@FTM ligt de vraagprijs van feyenoord op 30+ miljoen?
En dat is prima. Vanaf 30 miljoen + bonussen.
Voor hoe veel zou die verkocht kunnen worden ik denk tussen de 50 en 30 mil
Lulletjerozenwater
50 euro en de 30 miljoen?
50 euro en 30000