gimenez-danilo

VK Sportphoto

Nieuws

Giménez: "Als het niet gaat zoals we willen, moeten we 'warriors' zijn. Dat is Feyenoord"

Moreno

Santiago Giménez was zoals zo vaak dit seizoen beslissend voor Feyenoord. Hoogstpersoonlijk schoot de Mexicaan zijn ploeg naar de halve finale van de KNVB Beker. Na afloop sprak hij bij ESPN over de moeizame 0-1 overwinning. "We speelden zeker niet onze beste wedstrijd. Maar als het niet gaat zoals we willen, moeten we 'warriors' zijn. Dat is Feyenoord."

“Al the glory to God”, begon Giménez niet het eerst. Hij gaf de credits aan zijn ploeggenoten na het gewonnen bekerduel. “Mijn teamgenoten hebben mij in de positie gebracht om te scoren. De pass van Danilo was geweldig. Ik moet daar als spits gewoon zijn in die situatie.”

Zoals een goed spits betaamt, was Giménez dus ook waar hij moest zijn. Het koelbloedige afronden van de spits op aangeven van Danilo was een echte spitsengoal. “Ik leek misschien wel koel, maar ik was echt wel nerveus”, gaf hij toe. “Het was niet lang meer, en het was echt moeilijk vandaag.”

Over de samenwerking met concullega Danilo is de Mexicaan lovend. Dat uitgerekend hij de assist gaf op de winnende treffer, is geen toeval volgens Giménez. “We zijn natuurlijk allebei Zuid-Amerikanen. We kennen elkaar goed en kunnen het goed met elkaar vinden. Arne is intelligent, hij weet precies wanneer hij ons wel en niet samen kan laten spelen. Danilo en ik geven onze levens voor elkaar.”

De spits, die nu in vijf achtereenvolgende uitwedstrijden doel trof, kraakte nog wel een kritische noot over het optreden van zijn team. "We speelden zeker niet onze beste wedstrijd. Maar als het niet gaat zoals we willen, moeten we 'warriors' zijn. Dat is Feyenoord."

Delen

Reacties

Iemand binnen de staf heeft goed werk geleverd. Waarom? Omdat Santi na slechts enkele maanden engelse les een uitstekend interview gaf aan FOX!!! Dat maakt de communicatie in- en buiten het veld al 'n stuk eenvoudiger en ik denk dat we mogen stellen dat het inmiddels ook op het veld is te zien ;-)

Verder was het een matige partij van Feyenoord kant, beetje in de 3e versnelling gespeeld. Ik vond het een typische wedstrijd van een Kampioensploeg ..... matig spelen en toch op persoonlijke klasse je wedstrijd winnen. Kortom we blijven het op alle fronten goed doen!
Andere ploegen zoals bv. 020 speelt ook niet altijd sprankelend. Dus heeft Feyenoord ook het recht een keer slecht te spelen. Dat is inherent aan het topclub zijn. Wij zijn duidelijk een topclub en gedragen zich er ook naar. 1 tip voor Arne Slot, laat Danilo op 10 staan. Je ziet het ook gisteravond weer. Het is de sleutel voor Slot.