slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Dit geeft natuurlijk wel heel veel energie voor aanstaande zaterdag.”

Fer1908

Slot zag zijn ploeg na een moeizame wedstrijd uiteindelijk bij de laatste vier in het bekertoernooi belanden. De oefenmeester denkt dat de moeizame eerste helft met name te maken had met het goede drukzetten van Heerenveen. Desondanks prijst hij voor de camera's van ESPN wel de fitheid van zijn ploeg, die volgens hem doorslaggevend was vandaag.

Het ging niet vanzelf, zo zag ook Slot. "Ik kan me weinig wedstrijden herinneren dat het wel vanzelf ging. Dat is niet erg, we werken er hard voor. We hadden het moeilijk de eerste helft, maar dan is het wel heel fijn om te zien dat niemand opgeeft en iedereen wel zijn verdedigende arbeid blijft leveren, waardoor je in de wedstrijd blijft. En dan hebben we altijd nog spelers in ons team, zolang je nog in de wedstrijd bent, die ergens een keer het verschil kunnen maken."

ESPN-presentator Jan-Joost van Gangelen merkte op dat Danilo en Giménez ook goed samen kunnen spelen. “Zeker omdat Danilo de assist gaf op de goal?”, zo lacht Slot. Toch was het voor Slot niet geheel verrassend dat Feyenoord tegen het eind aan het langste eind trok. “Ik denk dat Heerenveen heel veel gas heeft gegeven de eerste 70 minuten, daardoor waren wij nog wat fysieker en sterker waardoor het geen complete verrassing was dat we in die fase van de wedstrijd scoorden.”

Slot denkt dat er meerdere factoren meespeelden waardoor het de eerste helft helemaal niet lukte bij Feyenoord. "Ik vond dat Heerenveen heel fel en agressief druk zette. Ze durfden in de 1-tegen-1 te komen en als ze daarin kwamen en we speelden hem lang, dan wonnen ze bijna elk duel van ons. En andersom hadden wij vrij veel moeite om hun goed onder druk te krijgen, maar het één kan je vaak niet helemaal los zien van het ander. Als je eigen opbouw niet goed gaat, gaat het druk zetten vaak ook wat minder, omdat je dan wel heel veel moet druk zetten. Dat deed Heerenveen uitstekend. We gaven weinig weg en waren in de discipline goed, maar we kwamen ook zeker één keer heel goed weg met de kans van Van Hooijdonk. De tweede helft hebben we het iets anders neergezet qua druk zetten. Dat ging toen al een stuk beter. In onze opbouw zat de tweede helft veel meer rust, veel meer kwaliteit. We konden veel vaker door hen heen spelen, waardoor zij daardoor misschien ook wel wat vermoeider werden in de tweede helft."

Slot geeft aan geregeld met samengeknepen billen op de bank te hebben gezeten. “Met name als die linksbuiten van hun de bal had, hij liep net voor me. Ik vroeg hoeveel panna’s hij had gegeven. Hij zei drie, maar in mijn beleving waren het er wel tien. Hij is heel dreigend en gevaarlijk, ook bij dat penaltymoment. Het is een beweeglijke snelle speler. Complimenten naar Heerenveen dat ze weer een hele goede jongen uit Scandinavië hebben gehaald.

De oefenmeester van Feyenoord wilde Spakenburg niet te veel naar voren schuiven als ideale opponent. “Ze hebben ook Groningen en Utrecht uitgeschakeld, laten we hen vooral het respect geven wat ze verdienen. We gaan eerst morgen eens kijken welke clubs er nog meer doorgaan. Wij zijn in ieder geval heel blij dat we in de halve finale van de beker staan.” Slot vindt het dan ook niet erg als er één of twee wedstrijden bij komen in het schema. “Nee, deze wedstrijden zijn hartstikke leuk om te coachen. Dit wil je ook als speler. In de halve finale staat weer een mooie wedstrijd te wachten. Het is een druk programma, met name deze weken met weinig rust tussen de wedstrijden. Dus moeten we kijken hoe ze eruit zijn gekomen. Maar dit geeft natuurlijk wel heel veel energie voor aanstaande zaterdag.”

Delen