yv202331yv202331a1a07957

VK Sportphoto

Nieuws

Kökcü: “De trainer heeft het de tweede helft beter neergezet”

Ference

Na een 0-1 overwinning Feyenoord bekert door en zit het bij de laatste vier. Een stroeve wedstrijd, zo zag ook aanvoerder Orkun Kökcü. Desalniettemin was hij uiteraard erg tevreden met het resultaat. Na afloop sprak hij met ESPN.

“Een bekerwedstrijd, 0-1 gewonnen. Dus ja, we zijn blij dat we door zijn”, zo begint de aanvoerder van de Rotterdammers het interview. Kökcü beaamde dat het een ‘zware bevalling’ was. “Ja, het was moeilijk. De eerste helft begonnen we niet goed, veel balverlies en aan de bal niet goed. Wel gedisciplineerd, maar twee kansen weggegeven denk ik. Tweede helft voetballen we al beter, en dan mag je met 0-1 al met al 0-1 blij zijn.”

Kökcü weet niet direct waar het slordige spel aan lag. Zelf gaf hij ook nog bijna de 1-0 weg doordat hij op de bal ging staan. Achteraf kan hij erom lachen. “Ik bleef vasthaken. Daar kwamen we goed weg.” De aanvoerder gaf dat tijdens de rust het een en ander is omgezet, omdat het druk zetten niet goed verliep. “We hebben het anders neergezet in de tweede helft en aan de bal moest het sowieso veel beter. Ik denk dat we de tweede helft wel iets beter aan de bal waren. En ja, zo’n bekerwedstrijd moet je gewoon doorkomen. We zijn blij dat we door zijn naar de volgende ronde."

Feyenoord werd geprezen om de vechtlust die het bood in verdedigend opzicht. “Alles begint met intensiteit”, merkt Kökcü lachend op, terwijl hij zijn blik richting de immer kritische Kenneth Pérez werpt. “Iedereen is fit, dat is geen probleem bij ons. Als het niet loopt, moet je niet verzaken in verdedigende gedeelte en dat hebben we goed gedaan. Als je het op 0-0 houdt, blijf je toch in de wedstrijd en kan je ook met een mindere dag winnen hier.

Tot slot had de aanvoerder complimenten voor Spakenburg. “Een goede ploeg. Voetballend komen ze aardig mee. Morgen moeten we kijken wie er nog meer doorgaat.”

Delen