santiago-gimenez

VK Sportphoto

Nieuws

Gimenez belandde na gemiste penalty in vormdip: "Dat was een grote fout van mij"

Stan

Samen met Alireza Jahanbakhsh is Santiago Gimenez deze week te gast bij het Ziggo-programma Kick 't Met. Daar vertelt de Feyenoord-aanvaller onder andere over de fouten die hij maakte in zijn tijd bij de club en de geluiden uit Mexico dat hij zo snel mogelijk moet vertrekken uit de Eredivisie. 

Gimenez is in De Kuip inmiddels uitgegroeid tot publiekslieveling, maar liep in zijn beginperiode bij Feyenoord nog tegen de nodige problemen aan. Ik had veel fouten, zoals een keer op het veld, toen ik ruzie had met Orkun Kökcü voor een penalty. In mijn cultuur gold: de spits neemt de penalty’s. Nu was ik de spits van het team en ik dacht: ‘Oké, we hebben een penalty. Ik moet hem nemen. Toen begon ik te ruziën met Kökcü. Ik denk dat dat wel een grote fout was, omdat ik me niet had geïnformeerd over hoe belangrijk het is om de regels van de aanvoerder te volgen."

Het is anders dan dat Santi gewend was bij zijn vorige club. In Mexico is dat niet zo belangrijk. Je praat erover en het gebeurde op het veld, maar buiten het veld gebeurt er niets. Hier was het anders. Ook toen ik de penalty miste die ik wilde chippen, was dat een grote fout van mij. Maar je leert van al deze dingen." Achteraf geeft de topschutter van Feyenoord toe dat die gemiste strafschop tegen RKC zijn vorm niet ten goede kwam. "Ik denk dat dat voor mezelf belangrijk was, omdat mijn vertrouwen heel hoog was en na dat moment speelde ik op een lager niveau."

Meningen
Ondanks dat Gimenez van mening is dat hij zijn beste vorm nog niet consistent heeft kunnen laten zien in Nederland, klinken vanuit het thuisland van de spits al de geluiden dat hij uitgeleerd is in de Eredivisie en snel naar een betere competitie moet verkassen. "Er zijn veel meningen waar ik beter niet naar moet luisteren", reageert de Mexicaan daar zelf op. "Wat ik voel, is dat ze niet zien hoe belangrijk het is om de topscorer te zijn van de Eredivisie. Ik denk dat ze niet zien hoe belangrijk het is om in de Champions League te spelen, hier te concurreren, 23 jaar oud te zijn en op zo een hoog niveau te spelen. Dat is mijn mening."

Delen

Reacties

Gezien de belangstelling die er blijkbaar is zal hij wel verkassen. Maar voor hemzelf zou het denk ik beter zijn om nog een seizoen te blijven en constanter te gaan presteren. Nu was het verval wel erg groot. Bij een club in een grotere competitie valt hij dan snel terug in de pikorde. Belangrijk is dat hij dit keer wel vakantie neemt na de copa America. Vermoedelijk werkt dat toch door naarmate het seizoen vordert. De club moet daar ook dwingender in zijn. Geen keuze, maar een verplichting tot uitrusten.
Lekker nog een seizoen blijven en komend seizoen fris en uitgerust starten in tegenstelling tot afgelopen seizoen. Heeft veel te weinig rust gehad en vervolgens ieder moment dat we 'vrij' waren moest hij op en neer naar Mexico. Volledig verklaarbaar waarom hij een aantal maanden niet heeft gebracht wat hij kan brengen.